Kerstmarkt Lochristi: nu met drie koren in de kerk

Lochristi - Zondag 17 december vindt in het centrum van Lochristi de 29ste editie van de Kerstmarkt plaats. Net als de voorbije jaren is de locatie Dorp-Oost, van aan Edugo tot en met het park rond de kerk. Nieuwigheid dit jaar is dat de organiserende vzw 't Amusement er voor zorgde dat er ook IN de kerk iets te doen is: "Een aangepast programma"' aldus schoenlapper Pieter Waldack, er komen drie koren musiceren." Er komen ook twee Reinaertreuzen, en dat heeft te maken met het feit dat Lochristi in 2018 Reinaertgemeente is.

"We hebben dit jaar 66 standhouders en dat zouden er ongeveer 10 meer moeten zijn dan vorig jaar. We gaan dit jaar het park rond de kerk efficiënter gebruiken en er meer standen zetten dan voorgaande jaren" aldus Pieter Waldack.

In de kerk zelf treden tussen 16 en 17 uur muzikanten op van de Muziekschool Lochristi. Van 17 tot 18 uur kan men kijken en luisteren naar het Sint-Franciscuskoor uit Lochristi, en om 18 uur brengt het koor Las Aceitunas uit Destelbergen Spaanse liederen.

Verder een aantal klassiekers: de levende kerststal uit Zeveneken, tal van verenigingen die inzamelen voor het goede doel, en de onvermijdelijke eet- en drankstanden.

Ook de Belgische hangoorclub heeft een stand achter de kerk en er komt een valkenier die demonstreert hoe hij de huifstukjes voor de roofvogels maakt. Ook een ballonnenclown.  De leiding van Joepla zorgt voor animatie en kinderen kunnen in Lodejo terecht om er naar tekenfilms te kijken.

VROB

Zoals de laatste jaren de gewoonte is, zendt ook evenementenradio VROB uit, vanuit de woning van Raf Boone, tussen de Begonia en Bazar N° 3.  VROB begint er de uitzendingen al vanaf vrijdag 15 december en gaat door tot en met maandag 18 december, op golflengte 97.2Mhz;  Meer info over VROB of de Facebookpagina of de website.

 

Zoals bekend heeft ook op zondag 17 december het kerstevenement in Hijfte plaats. Daar beginnen ze er vrijdag al aan, op twee locaties. Daarover binnenkort meer op deze site.

 

Het volledige programma en de lijst van deelnemers de kerstmarkt in het dorp kan u hieronder bekijken.

Kerstmarkt2018Flyer Mail by Rudy Tollenaere on Scribd

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio