Mode

Van Louboutin over Clarks tot Uniqlo brengen 'Star Wars'-collecties uit

Van Louboutin over Clarks tot Uniqlo brengen 'Star Wars'-collecties uit

Foto: Louboutin/Pull&Bear

'Star Wars'-fans kunnen wereldwijd weer hun hartje ophalen, niet alleen gaat de nieuwe film ‘The Last Jedi’ in première, er lopen ook heel wat samenwerkingen met allerlei modelabels. Zelfs het chique schoenenmerk Louboutin heeft zich aan een collectie gewaagd en daar blijft het niet bij.

Naast de traditionele merchandising staan er maar wat veel merken in de rij om een samenwerking aan te gaan met Disney en Lucasfilm, de producenten van 'Star Wars'. De vorige film was namelijk een groot succes en er wordt verwacht dat het met 'The Last Jedi’ die nu in première gaat niet anders zal verlopen. Dat betekent voor veel labels dan ook kassa kassa. Toch zitten er best enkele leuke partnerschappen tussen. Een overzichtje.

Louboutin

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin is naar verluidt niet enkel een verknochte 'Star Wars'-fan, hij heeft ook het hart op de juiste plaats. Hij heeft namelijk vier paar hoge hakken ontworpen die geïnspireerd zijn op de film en die worden voor het goede doel geveild. Verwacht wordt dat ze rond om en bij de 10.000 euro zullen opbrengen, maar enkele hebben ondertussen al het dubbele gehaald. 

Uniqlo

De Japanse winkelketen Uniqlo, dat vestigingen heeft in Antwerpen en Brussel, pakt uit met een reeks truien en T-shirts. Daarop staan meestal afbeelden van enkele belangrijke personages en de prijzen variëren tussen de 14,90 en 19,90 euro. Er is niet alleen een lijn voor mannen en vrouwen, maar ook voor kinderen.

Pull&Bear

Bij Pull&Bear kiezen ze eerder voor verwijzingen naar de oudere 'Star Wars'-films in plaats van te focussen op ‘The Last Jedi’. Zo zijn er prominente rollen weggelegd voor Darth Vader en Chewbacca. Lekker old school dus. De prijzen voor de T-shirts schommelen tussen 12,99 en 14,99 euro.

UGG

Bij UGG hebben ze een Droid-collectie uitgewerkt. Het schoeisel krijgt dus uitvoeringen die zijn gebaseerd op de droids BB-8 en R2-D2. Voor de 'Star Wars'-fan die in de winter graag warme voeten heeft dus. Let wel op, het gaat hier om de kleinste voetjes, want enkel de kinderen kunnen er hun maat in wurmen. Prijzen variëren tussen de 155 en 85 euro.

Clarks

Schoenenmerk Clarks lanceert met de Force of Nature-collectie drie modellen die geïnspireerd zijn op de heldin Rey uit de laatste twee films. Zo is onder meer het Resistance-symbool op de hiel aangebracht en wordt een van de paren zelfs uitgebracht met een camouflageprint. Voor de geüpdate versie van de klassieke Nature V-laars betaal je 160 euro.

IKKS

Het Franse label pakt uit met een capsulecollectie voor kinderen in samenwerking met 'Star Wars' die tien stuks telt. Het gaat onder meer om T-shirts (39-49 euro), een jasje (75 euro), enkele truien (65-69 euro), een muts met patches (35 euro) een set pins (12 euro) en rokje in taupe (59 euro) en een sweater met pailletten (49 euro). 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees