Man uit Laakdal vrijgesproken voor schermutseling in parenclub

Man uit Laakdal vrijgesproken voor schermutseling in parenclub
Laakdal -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 36-jarige man uit Laakdal vrijgesproken van betrokkenheid bij een schermutseling in een parenclub in Sint-Truiden. Het voorval speelde zich af in de nacht van 7 op 8 februari 2014. Een vrouw beweerde slagen van de man te hebben gekregen. Haar keel zou zijn dichtgeknepen. Haar belager was als drag queen verkleed met onder meer zwarte bottines met een hak van 10 centimeter, een zwarte lederen rok en een t-shirt. Het slachtoffer droeg zelf een masker.

De vrouw gaf de bareigenaar en de politie een persoonsbeschrijving, maar de rechtbank oordeelde dat de dertiger uit Laakdal nooit in de parenclub is geweest. De man bleek bovendien die bewuste avond aanwezig te zijn geweest op de openingsreceptie van een kapperszaak. Dat bewees hij aan de hand van foto’s op sociale media. Hij kon dus onmogelijk in de parenclub in Sint-Truiden zijn.

De vrouw had een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend, maar kreeg dus ongelijk. Zij draait nu op voor de vergoeding voor rechtspleging van 780 euro, plus de gerechtskosten van 68 euro.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio