Brits dorp opgeschrikt door gruweldaad: man gooit vuurbom via schouw naar binnen, drie kindjes sterven

Brits dorp opgeschrikt door gruweldaad: man gooit vuurbom via schouw naar binnen, drie kindjes sterven

Foto: *

Het Britse dorp Walkden is opgeschrikt door een gruwelijke daad waarbij drie jonge kinderen zijn omgekomen. Een man heeft via de schouw een vuurbom bij een gezin gegooid. "De vlammen waren overal", zegt een jongen die net kon ontsnappen aan de brand.

Al weken wordt Walkden, een voorstad in Greater Manchester, geterroriseerd door twee rivaliserende bendes. Daarbij werden meerdere huizen beschadigd, ramen werden aan diggelen geslagen en brandende vuilnisbakken rolden door de straten. Ook huisdieren moesten het ontgelden: buren alarmeerden meermaals de politie omdat hun hond of kat mishandeld werd. “Het geweld in onze buurt wordt erger en erger”, getuigde een inwoner. “Niemand weet waarom de bendes elkaar terroriseren maar het is al maanden bezig.”

Maandagochtend bereikte het geweld een nieuw dieptepunt. Een vuurbom werd door de schoorsteen van de familie Pearson geduwd met een enorme explosie tot gevolg. Demi (14), Brandon (8) en Lacie (7) overleefden de brand niet. Hun jongere zusje Lia (3) vecht nog altijd voor haar leven in het ziekenhuis. Ook moeder Michelle ligt zwaar verdoofd op intensieve zorgen, niet wetende welk drama er zich heeft afgespeeld. Haar oudste zoon, Kyle, kon op het nippertje ontkomen aan de brand. “Ik lag te slapen tot ik plots mijn moeder hoorde schreeuwen”, zegt Kyle zwaar aangeslagen. “Ik kon amper nog zien door de rook. Ik kon ontsnappen via het raam en eenmaal buiten probeerde ik mijn gezin te redden. Ik gooide een raam in en beukte tegen de deur maar de hitte was ondraaglijk. De vlammen waren overal.”

Eerdere incidenten

De politie, die enkele uren voor de explosie al ter plaatse kwam voor een ander incident, onderzoekt de zaak. “Enkele uren voor de brand belde Michelle de politie omdat een man haar gezin bedreigde. Hij stond op straat te schreeuwen dat hij iedereen zou vermoorden”, zegt commissaris Wayne Miller, die belast is met het onderzoek. “Een patrouille kwam ter plaatse en nam verklaringen op. Ook werd het huis extra in de gaten gehouden.”

Inmiddels pakte de politie vijf verdachten op, waaronder 1 hoofdverdachte. Zijn identiteit werd niet vrijgegeven maar het zou gaan om een 23-jarige man, die zich op amper een kilometer van het gehavende huis van Michelle bevond. De politie bracht de wagen van de man tot stilstand en sloeg hem meteen in de boeien, tot grote vreugde van enkele omstaanders. “Ik hoop dat je sterft”, riep een van hen. “Jij bent door en door slecht”, schreeuwde een andere bewoner de verdachte toe.

Bloemen

Familie en vrienden zijn er het hart van in. “Ik kan niet begrijpen wat er gebeurd is”, zegt Kyle Skelhorn, een vriend van het gezin. “Als Michelle de aanval niet overleeft, dan heeft de kleine Lia niemand meer. Ze verloor vorig jaar ook al haar vader. Verschrikkelijk.”

Inmiddels betuigen buurtbewoners, vrienden en familie hun steun door kaarsen, bloemen en speelgoed neer te leggen voor het afgebrande huis van Michelle en haar kinderen. Ook werd er een crowdfunding website opgestart om geld in te zamelen voor Michelle en haar familie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees