Mezzosopraan Helene Bracke verhuist van podium OdeGand naar theaterzaal Tinnenpot

De vrouw van de kerstman is boos en komt in Gent uitleggen waarom

Gent - Drukke dagen voor de Kerstman, die het stilaan aan het overnemen is van Sinterklaas. Allemaal goed en wel voor de kinderen, maar minder goed voor zijn echtgenote, Kelly Claus, ook gekend als Santa's Wife. Doordat de Kerstman wekenlang dag en nacht de baan op is om al die kinderwensen te vervullen, heeft hij geen tijd voor zijn partner. Maar Kelly is het beu, en ze neemt een besluit: ze gaat zelf op tournee. Zaterdag en zondag speelt mezzosopraan Helene Bracke in theater Tinnenpot twee keer het muzikaal theaterstuk Santa's Wife, De Reizende Poolster.

Wie in september de programmatie van Gent Festival van Vlaanderen een  beetje gevolgd heeft kan weten dat Helene Bracke er drie keer op het podium stond. Zowel op de vooropening van OdeGand, op vrijdagavond, als op OdeGand zelf, stond ze als mezzosopraan op het podium op het water van de Leie, en bracht ze er klassiek werk, begeleid door het Casco Phil-ensemble. Met haar postprogrockband The Advent of March, waar ze leadzangeres is, toont Helene Bracke dat ze niet in één vakje kan gestopt worden. Met die band brengt verwerkt ze klassieke invloeden met rock.

Bracke,  die haar Master of Arts aan de School of Arts in Gent behaalde en daarna haar opleiding onder leiding van Guy Joosten vervolmaakte aan de International Opera Academy Ghent, maakt ook zelf producties, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarin combineert ze muziek met theater.

Santa's Wife

Samen met pianist Jelle Vastershaeghe staat ze nu op de planken met Santa's Wife. Bracke speelt er de rol van Kelly Claus, de echtgenote van de Kerstman. Ze is lichtjes tot zwaar boos omdat haar man er ook dit jaar (begrijpelijkerwijze) voor kiest om de kinderwens van zoveel mogelijk kinderen op de wereld te vervullen. Hij heeft dus geen tijd voor haar. Kelly zet de rol neer van de vrouw die enerzijds begrip heeft voor haar man, die hem het geluk gunt om een mooie carrière uit te bouwen. Maar op een bepaald moment loopt ook het vat van het geduld over, en breekt de veer.

Dus besluit Kelly er zelf op uit te trekken, ze gaat op tour. Op de Noordpool, en ze neemt een compagnon mee: Rein Deer, rol vertolkt door pianist Jelle Vastershaeghe. 

De twee brengen een combinatie van sketches, verhalen en muziek. "We brengen een aantal duetten en  ook parodieën op klassieke kerstnummers, en ook lichter werk", aldus Helene Bracke.

Santa's Wife. De Reizende Poolster. Zaterdag 16 december om 20 uur in Tinnenpot. Zondag 17 december om 17 uur. Tickets via www.santaswife.com

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio