Celebs

Er is een bier genoemd naar Beyoncé, maar daar kan de ster niet zo om lachen

Er is een bier genoemd naar Beyoncé, maar daar kan de ster niet zo om lachen

Foto: PN

De Amerikaanse brouwerij Lineup uit Brooklyn heeft een bijzonder bier in hun gamma. Het kreeg de naam Biëryoncé mee en is een alcoholische ode aan zangeres Beyoncé. Queen B is er echter niet mee opgezet.

De ‘Lemonade’-zangeres heeft via een brief van haar advocaat laten weten dat ze het niet leuk vindt. Ze verzoekt het bedrijf om de productie van het bier onmiddellijk stop te zetten. “Ik ben een vrouwelijke onderneemster en kijk erg naar haar op, vandaar het eerbetoon. We zijn erg teleurgesteld dat ze het niet opneemt als een compliment, maar het was leuk zolang het duurde”, zegt eigenares van Lineup Katarina Martinez aan muziekwebzine Pitchfork.
 


Momenteel zijn er nog enkele biertjes te koop in New York uit de eerste voorraad, maar de productie ligt effectief stil. Beyoncé, die blijkbaar meer van Lemonade houdt, is niet de eerste naam die drankindustrie inspireert. In het verleden werden artiesten onder wie Carly Simon, Notorious B.I.G., David Bowie en Freddie Mercury al geëerd met speciale biertjes en bijpassende namen zoals ‘Notorious’ en ‘Under Pressure’.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees