Geïntoxiceerde man krijgt 3 maanden cel voor bootongeluk waar drie kinderen overboord vielen

Geïntoxiceerde man krijgt 3 maanden cel voor bootongeluk waar drie kinderen overboord vielen

Archiefbeeld: de kanaalkom van Hasselt. Foto: Sven Dillen

Hasselt -

Een 53-jarige man uit Diepenbeek is dinsdag door de Hasseltse strafrechter voor een bootongeluk veroordeeld tot 3 maanden celstraf en 1.200 euro boete, beide met uitstel. Het incident deed zich voor in de kanaalkom in Hasselt. De rechtbank verklaarde de man schuldig aan het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn twee neefjes en een nicht.

Op 30 augustus 2015 maakte de man met de kinderen en hun ouders een boottochtje, maar in de Hasseltse kanaalkom liep het mis. Hij maakte er enkele manoeuvres met zijn boot, waarbij hij zelf viel en de controle over het stuur verloor. Het vaartuig botste tegen de kademuur, en door de klap vlogen de drie kinderen tussen 12 en 17 jaar overboord. De ouders sprongen hen achterna. Twee kinderen liepen letsels op: een jongen liep een misvorming aan een been op, terwijl een meisje met een trauma kampte.

Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. Het ging wel slechts om een lichte graad van alcoholintoxicatie.

De burgerlijke partijen, onder wie de jongen met kwetsuren aan het been, kregen 1 euro provisionele schadevergoeding toegewezen. Er is verder een deskundige aangesteld, die de letsels bij de jongen moet begroten, waarna de debatten op burgerlijk gebied op 12 juni 2018 heropend worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees