Verschrikkelijk tafereel in Nederlandse dierentuin: leeuw bijt soortgenoot dood voor ogen van bezoekers

Verschrikkelijk tafereel in Nederlandse dierentuin: leeuw bijt soortgenoot dood voor ogen van bezoekers

Stockbeeld. Foto: shutterstock

In de dierentuin in Arnhem heeft een mannetjesleeuw één van zijn soortgenoten doodgebeten. Het dier ging maandagmiddag door het lint en raakte al snel in een gevecht verwikkeld met de leeuwin voor de ogen van het publiek. Het vrouwelijke dier is overleden. Dat schrijven verschillende Nederlandse media.

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk, omdat er geen dierenverzorgers in de buurt waren toen de leeuw aanviel. Drie bezoekers zagen het incident naar eigen zeggen wel gebeuren. Volgens hen heeft de mannetjesleeuw het vrouwtje doodgebeten. Ondertussen zijn er hekken voor hun verblijf geplaatst, aangezien zowel de opgefokte leeuw als de dode leeuwin nog in het verblijf zitten. Voorlopig grijpen de dierenverzorgers nog niet in, om de zaak niet nog te doen escaleren.

De 10 jaar oude mannetjesleeuw is geboren in het park. Twee jaar geleden kreeg hij het gezelschap van drie leeuwinnen uit Zweden. “Het wijfje dat gedood is, was de laagste in de orde. Maar niets wees erop dat dit zou gebeuren’’, zegt woordvoerder Schoo tegen de krant de Gelderlander. Het is niet de eerste keer dat er zo één van hun leeuwen sterft. “Het gebeurt wel vaker dat leeuwen met elkaar vechten, en dat kan er soms heftig aan toe gaan. Wel is duidelijk dat dit geen spel was. De man zat de vrouw met volle vaart achterna.”

“We vinden het sneu voor het gedode dier, maar we konden niet vermoeden dat onder deze dieren iets mis zou gaan”, besluit de woordvoerder nog.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees