Tip van Erik Van Looy gaat helemaal de mist in in ‘De Slimste Mens’

Tip van Erik Van Looy gaat helemaal de mist in in ‘De Slimste Mens’

Zowel actrice Joke Emmers, als politicus Sammy Mahdi hebben hun strepen al verdiend. Toch mogen ze nog een keer strijden voor de felbegeerde titel van ‘De Slimste Mens’, deze keer tegen acteur Filip Peeters. Hij mocht opnieuw meedoen na vier succesvolle deelnames.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

LEES OOK. Het begin van het einde: in een rechte lijn naar de grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Wie kwam er terug voor de tweede finaleaflevering?

Filip Peeters is terug van weggeweest. Enorm zenuwachtig, met geen enkele hoop op slagen, zo beweert de acteur zelf. “Ik had niet gedacht dat ik er weer ging zitten. Maar hier ben ik dan”, lacht de 55-jarige man. Met vier afleveringen achter de rug, waarvan hij er drie gewonnen heeft, maakt de acteur echter een straffe kans.

Het publiek mag blij zijn dat ze nog eens live naar de acteur kunnen kijken. Hij heeft immers laten weten dat hij even afstand gaat nemen van zijn beroep. “Ik heb het een beetje gehad eigenlijk”, geeft hij toe. Maar ruilen met Erik Van Looy, dat wil hij dan weer wel. De presentator en regisseur ziet zo’n switch wel zitten. “Alhoewel, zo naakt in ‘Loft’ bij het zwembad zitten…” bedenkt Erik zich. “Dat zou pas een zicht zijn, hé!” lacht Peeters.

Tip van Erik Van Looy gaat helemaal de mist in in ‘De Slimste Mens’

Wie zat er in de jury?

Jeroom en Jan Jaap van der Wal bundelen vanavond de krachten. Ze staan zoals steeds garant voor heel wat mopjes over Nederlanders, Elodie en Erik zijn tanden. Jeroom heeft naar eigen zeggen vijftien jaar gewacht op dit moment.

Wat was de meest aangebrande mop?

Jeroom: “Dat is toch typisch, hé. Dan zit er eens een allochtoon in ‘De Slimste Mens’, dan heeft hij zijn blaffer mee...”

Tip van Erik Van Looy gaat helemaal de mist in in ‘De Slimste Mens’
Sammy’s blaffer.

Welke aankondiging hadden we niet zien aankomen?

Jeroom kondigde aan dat hij opnieuw papa wordt. Of niet?

Wat was de leukste vraag?

Het rockduo van The Black Box Revelation organiseert speciaal voor De Slimste Mens een opmerkelijke reünie… Nooit gedacht dat we deze zanger ooit eens met hen zouden horen zingen.

Wat was het flauwste taalmopje?

Erik: “Naar welke Schotse ingenieur werd de eenheid van vermogen vernoemd?” - Filip: “Watt.” - Erik: “Ik zal de vraag nog eens herhalen dan...”

En dan was er nog dit...

Erik: “Welke basketballer won hier ooit ‘De Slimste Mens’? - Joke: “Thomas Van Der Kelen… Nee, Thomas Van Der Spiegel!” - Erik: “Inderdaad, hij had helemaal geen hoge dunk van zichzelf...”

Welke tip van Erik ging er helemaal mis?

Toen Erik één van zijn felbesproken tips demonstreerde, ging het even mis. Een tip van Erik loopt letterlijk en figuurlijk uit de hand. Hij wilde mayonaise in zijn mond spuiten, maar dat liep toch net even anders af. En dat heeft hij enkel en alleen aan zichzelf te danken.

De vraag? Welke bekende Mexicaanse feestdag vieren ze op 5 mei? “Cinco de mayo.”

Wie is voor minstens één dag ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

Een sterke aflevering, maar uiteindelijk zijn er relatief weinig seconden verdeeld. Filip Peeters slaagt erin om meer dan het dubbel te halen van Joke. Het eindresultaat voor de finale doet er geen twijfel over bestaan: Filip (366), Joke (181) en Sammy (286). De acteur is zeker van zijn plaatsje in de volgende aflevering.

Tip van Erik Van Looy gaat helemaal de mist in in ‘De Slimste Mens’

Hoe verliep de finale?

Met slechts 181 seconden op de teller bij Joke belooft het geen lange finale te worden. Al snel staan ze op gelijke hoogte. De laatste vraag is voor Sammy: “Welke vijf componisten zijn verantwoordelijk voor de meest opgevoerde opera’s?” Enorm moeilijk voor de kandidaten die gebukt gaan onder de stress van de wegtikkende teller.

Sammy trekt aan het kortste eindje. Exit: Sammy Mahdi én Pamuk.

Wie zien we woensdag terug?

Fans van Barbara Sarafian kunnen zich al klaar houden: woensdag komt zij het opnemen tegen Joke Emmers en Filip Peeters. Benieuwd welke imitaties ze deze keer in petto heeft.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees