Jongetje (8) aangereden op weg naar school

Jongetje (8) aangereden op weg naar school
Ingelmunster -

Een 8-jarige jongen raakte gisteren gewond bij een ongeval in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. Toen hij de straat overstak, werd hij gegrepen door een auto.

Seppe V. was gistermiddag iets na 13 uur met drie vriendjes onderweg naar de Onze-Lieve-Vrouwschool. Toen de kinderen bij een zebrapad in de Kortrijkstraat kwamen, stak Seppe plots de straat over. Een 50-jarige automobiliste, K.D. uit Ingelmunster, kon niet meer op tijd remmen en reed de jongen voor de ogen van zijn vriendjes aan.

Op het eerste gezicht leek de klap vrij ernstig. “Het jongetje was eerst van slag en leek niet te reageren”, zegt een buurman die vlak bij de plaats van het ongeval woont. “Maar nadat de mug en de ambulance waren aangekomen, hoorde ik het schreeuwen.”

De 8-jarige jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis van Izegem. Daar verbeterde zijn toestand, want gisteren mocht Seppe al naar een gewone kamer.

Frans Maes, die bij de plaats van het ongeval woont en er ‘s morgens gemachtigd opzichter is, vindt het jammer dat er ‘s middags geen toezicht is. “Want ook op dat moment is er best veel verkeer door mensen die naar hun werk gaan of kinderen wegbrengen”, aldus Maes.

De directeur van de Onze-Lieve-Vrouwschool wilde liever geen commentaar geven over het incident. Volgens burgemeester Kurt Windels (De Brug) wordt het systeem van opzichters permanent geëvalueerd. “Zo kwam er een nieuwe opzichter in de Gentstraat en de Oostrozebekestraat. Dat er tot nu toe ‘s middags geen opzichter is in de Kortrijkstraat komt omdat er veel kindjes op school blijven eten. Maar ieder ongeval is er één te veel natuurlijk.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees