Bevroren meer laat spookachtige geluiden horen: “Bewijs dat buitenaardse wezens contact zoeken”

Bevroren meer laat spookachtige geluiden horen: “Bewijs dat buitenaardse wezens contact zoeken” Video: YouTube

Een Russische fotografe zorgt voor heel wat opwinding bij mensen die in buitenaards leven geloven nadat ze opmerkelijke beelden publiceerde van een nachtelijke wandeling. Toen ze vallende sterren wilde fotograferen vanop een bevroren meer in Siberië, nam ze per toeval ook “spookachtige” geluiden op die van onder het ijs lijken te komen. “Ik sta op het punt om contact te leggen met buitenaardse wezens”, dacht de vrouw.

De Russische Svetlana kuierde over het bevroren meer toen ze de geluiden voor het eerst hoorde. Ze was eigenlijk in Siberië om vallende sterren te fotograferen vanop de idyllische locatie, maar legde in plaats daarvan het “spookachtige gejammer” vast met haar smartphone. De vrouw was naar eigen zeggen eerst bang toen ze de geluiden midden in de nacht hoorde.

“Ik kreeg het gevoel alsof buitenaardse wezens erg dichtbij waren”, schreef Svetlana bij haar video. “Ik was ervan overtuigd dat ik op het punt stond om contact te leggen met buitenaardse wezens.” De vrouw vond dat de geluiden nog het meest op de kreet van walvissen leken. “Het geluid leek zacht, laag, schreeuwend, en ging van stil naar erg luid.”

“Futuristische” geluiden

Toen de fotografe het meer overdag bezocht was de akoestiek duidelijker en besefte ze uiteindelijk dat het jammerende geluid niet vanuit de sterrenhemel kwam, maar van onder het ijs. “Ik stond er na mijn fotoshoot nog even over te mijmeren”, vertelde ze. “Ik was enorm verwonderd door het lied van het meer en toegegeven, ook een beetje bang.” Ze hoorde het geluid verschillende keren op diverse tijdstippen tijdens haar verblijf op en bij het meer, en vraagt zich nu af wat de oorzaak van de “futuristische” geluiden kan zijn.

Experts hebben echter een rationele verklaring voor de “buitenaardse” geluiden en die uitleg heeft helemaal niks te maken met marsmannetjes of andere paranormale verschijnselen. Het ‘lied van het meer’ wordt gewoon veroorzaakt door het ijs dat telkens weer uitzet om dan weer te krimpen. En dat “natuurlijk verschijnsel” is de enige verantwoordelijke voor de griezelige klanken.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees