Peter Goossens mag zijn keuken in Hof Van Cleve nog wat groter maken

Chefkok Peter Goossens met zijn vrouw Lieve aan het driesterrenrestaurant Hof van Cleve, in de Riemegemstraat in Kruishoutem. Het restaurant lag zonevreemd in agrarisch waardevol gebied maar is nu geregulariseerd. Foto: fred debrock

Kruishoutem -

De toekomst van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in de Riemegemstraat in Kruishoutem is verzekerd. De gemeenteraad gaf definitief groen licht voor de regularisatie van het restaurant dat in agrarisch gebied ligt en daardoor zonevreemd is.

De gemeenteraad van Kruishoutem keurde unaniem en definitief het ruimtelijk uitvoeringsplan “zonevreemde horecazaken” goed. Het onderwerp van dit ruimtelijk uitvoeringsplan is de regularisatie van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve van Peter Goossens in de Riemegemstraat in Kruishoutem. Het restaurant is gevestigd in een agrarisch waardevol gebied en dus zonevreemd. De regularisatie maakt komaf met deze onwettige toestand en maakt bovendien uitbreiding mogelijk. Het Hof van Cleve beoogt onder andere een ruimere keuken.

Vier zonevreemde horecazaken

De gemeenteraad besliste eerder om een ruimtelijk uitvoeringsplan “zonevreemde horecazaken” op te maken. Kruishoutem telde vier zonevreemde horecazaken, waarvan één gestopt is en twee andere komen niet voor regularisatie in aanmerking. “Regularisatie is daarentegen wel mogelijk voor het Hof van Cleve omdat dit pand vroeger al een restaurant was”, benadrukt schepen van Ruimtelijke Ordening en Vergunningenbeleid Bernard della Faille d'Huysse (CD&V).

Bezwaar tegen helihaven

“Tijdens de periode van het openbaar onderzoek werd één bezwaarschrift ingediend. Dat had betrekking op de helihaven. Uiteindelijk gaat het niet om een heuse helihaven, maar betreft het niet meer dan een stuk grasland naast het restaurant waar helikopters kunnen landen. De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening verwierp het bezwaarschrift en verleende een gunstig advies. Ten slotte wordt met het ruimtelijk uitvoeringsplan een agrarische zone van 1.900 vierkante meter herbestemd naar parking. In principe zou het verlies van deze agrarische zone elders moeten gecompenseerd worden. Maar omdat het slechts om een klein terrein gaat, zal dit geen struikelblok vormen.”

Boerderijtje

Het pand waarin het Hof van Cleve gevestigd is, was tot einde de jaren ’60 een boerderijtje. Toen eigenaar en boer Henri Cleve in 1969 stierf, richtte dokter Luc Goeminne er het restaurant Hof van Cleve in. Peter Goosens nam er in 1987 zijn intrek in en behield de naam van het restaurant.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees