School laat kinderen die met de auto naar school komen 'nablijven'

School laat kinderen die met de auto naar school komen 'nablijven'

Foto: belga

Bekkevoort -

Wie met de auto naar school komt, moet na de schoolbel langer in de klas blijven. Op die manier wil Basisschool de Verre Kijker leerlingen stimuleren om met de fiets te komen. Ook wordt de achteringang veiliger ingericht.

Het jonge volkje aanzetten om met de fiets naar school te komen. Dat is waar schepen van Onderwijs Benny Reviers (SP.A) wil op inzetten. “70 procent van de leerlingen woont op maximaal twee kilometer afstand van de school”, zegt hij. “We werken aan een halfverharde trage fietsroute die door de wijken met jongere kinderen slingert. De meeste leerlingen zullen via die verbinding veilig in de school geraken.”

De school gaat in de klassen ook werken rond mobiliteit en verkeersveiligheid. Aan het einde van een schooldag mogen de leerlingen die met de bus of met de fiets zijn als eerste de klas verlaten. Pas daarna mogen de kinderen die met de wagen opgehaald worden, naar buiten.

Reviers wil op termijn ook een nieuwe fietsenstalling bouwen. De provincie Vlaams-Brabant steunt het project met een subsidie van 50.000 euro.

Nog andere maatregelen

Door de herinrichting van de Staatsbaan in Bekkevoort moet ook de omgeving van de gemeentelijke basisschool een pak veiliger worden. De snelheid werd drastisch teruggebracht en de rijbaan is versmald ter hoogte van de school. Toch wil het gemeentebestuur nog bijkomende maatregelen doorvoeren. De school heeft aan de achterzijde een ingang via de Oude Leuvensebaan en die is veel rustiger gelegen. “We gaan octopuspalen plaatsen aan de achteringang”, zegt Reviers. “Op die manier wordt het duidelijk dat er een school is. De palen werken ook versmallend en zullen de snelheid dus verlagen. Er komen ook opvallend gekleurde markeringen op de rijweg. In de onmiddellijke omgeving van de school komt een parkeerverbod.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees