Vrouw vecht voor haar leven na ongeval met truck

Vrouw vecht voor haar leven na ongeval met truck

De vrouw werd aan een oversteekplaats gegrepen door de truck. Foto: rdb

Brussel -

Een vrouw is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze door een truck werd aangereden. Dat leidde tot een woelige ochtend op het tramnet.

De vrouw van 53 jaar oud wilde gisterochtend om iets na acht uur de straat oversteken ter hoogte van de halte Araucaria. Volgens getuigen had ze ook groen licht en zette ze haar oversteek in.

Een zware vrachtwagen met een hoogtewerker op de oplegger merkte de vrouw te laat op bij het afslaan richting de Van Praetlaan. De trucker wilde vermoedelijk nog remmen, maar begon te glijden op het ijzige wegdek.

De dame werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, waar ze nog steeds voor haar leven vecht. De politie is nog bezig met het bepalen van de exacte omstandigheden, maar zegt wel dat alle verkeerslichten er correct functioneerden. Of het ongeval effectief aan de slechte weersomstandigheden te wijten was, wilde de politie niet bevestigen.

Kruispunt

De aanrijding zorgde bij het openbaar vervoer voor problemen. Tijdens de vaststellingen moest het kruispunt immers worden afgesloten en net daar rijden de trams 3 en 7 van de MIVB.

“We hebben ons tramverkeer onderbroken tussen de haltes De Wand en Van Praet”, zegt Guy Sablon van de MIVB. “Er werden pendelbussen ingelegd. Maar omdat het tramverkeer onderbroken was, reden sommige trams tot aan de halte Jules De Trooz waar ze rechtsomkeer maakten. Om 9.40 uur ontspoorde er een tram door dat manoeuvre. Door de ontsporing was het tramverkeer er een dik uur onderbroken. Het traject van de pendelbus werd uiteindelijk verlengd. Vanaf 11 uur verliep alle verkeer opnieuw normaal.” Volgens Sablon kende het openbaar vervoer gisteren geen problemen meer door het winterweer.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio