Voorbijganger in paniek door ‘bevroren zwerver’, opgetrommelde agenten lachen zich een ongeluk

Voorbijganger in paniek door ‘bevroren zwerver’, opgetrommelde agenten lachen zich een ongeluk

Foto: Inge Cordemans

Brugge -

Een opvallende melding bij de Brugse politie maandagavond. Iemand klampte in paniek een agent aan omdat hij een man die op een bank lag niet wakker kreeg. Het bleek om... een ondergesneeuwd standbeeld te gaan.

“Er ligt hier een man op een bankje te slapen. Hij is helemaal ondergesneeuwd. Ik heb geprobeerd, maar ik krijg hem absoluut niet wakker.” Met die alarmerende melding stapte een burger maandag in de vooravond op een Brugse politieman af. De agent wilde geen risico's nemen en haastte zich samen met de man ter plaatse. Maar eenmaal daar moest hij zijn lach inhouden. Het “slachtoffer” bleek namelijk gewoon een bronzen beeld van een slapende Jezus nabij de Magdalenakerk. Hilariteit alom bij de agent en zijn collega's. En een anekdote erbij in het boek met opvallende interventies.

Littekens op voeten

“Onze agenten weten dat zich daar in de buurt zo’n standbeeld bevindt”, zegt de woordvoerder van de politie. “Dus de agent ging er wel vanuit dat het om dat beeld ging. Maar daar staan wel meerdere bankjes en om geen enkel risico te nemen, is hij met die man meegegaan. Een grappig voorval inderdaad. Maar een goede zaak dat het zo uitdraaide en dat het niet om een ernstig voorval ging.”

Ter verdediging van de ongeruste burger die de politie optrommelde: het beeld ligt pas sinds afgelopen weekend aan de ingang van de Magdalenakerk. Het is van de hand van de Canadees Timothy Schmalz en draagt de toepasselijke naam Homeless Jesus of Dakloze Jezus. Het toont een dakloze, in dekens gehulde man, maar de littekens op de voeten tonen aan dat het om Christus gaat. Het is een replica van een beeld dat sinds 2013 in Toronto staat. Ondertussen bevindt er zich ook een in Madrid, Dublin, Washington en nu dus ook Brugge.

De melding bij de politie maandagavond is wel een geweldig compliment voor de kunstenaar. Die maakte het beeld blijkbaar heel levensecht. Al zal de laag sneeuw die er op lag ook wel wat meegespeeld hebben bij de grappige vergissing.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees