Bussen stoppen met rijden in provincie Antwerpen door gladheid. Ook problemen in Oost-Vlaanderen

Bussen stoppen met rijden in provincie Antwerpen door gladheid. Ook problemen in Oost-Vlaanderen

Foto: BELGAIMAGE

In de hele provincie Antwerpen stoppen bussen dinsdagavond met rijden door het winterweer. Dat meldt De Lijn. Trams blijven wel rijden, laat De Lijn nog verstaan. Treinen zijn ook een alternatief. De beslissing komt er na aanwijzingen van de buschauffeurs van gladheid op de wegen.

Na een bijzonder rustige ochtend- en avondspits dinsdag werd wel gewaarschuwd voor kans op gladheid door de vriestemperaturen en het smeltwater dat nog op de weg ligt. “Het smeltwater kan aanvriezen, dat kan een valkuil zijn”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Dat ondervonden ook buschauffeurs, waarop De Lijn iets voor 21 uur besloot het busverkeer in de provincie Antwerpen stil te leggen. Ook een van onze fotografen merkt dinsdagavond op dat het bijzonder glad is op de wegen in het Antwerpse.

Voor komende nacht is het dus extra opletten geblazen. Bij het begin van de nacht worden er brede opklaringen verwacht. De temperatuur zal daardoor weer dalen, tot net onder of rond het vriespunt. Het natte wegdek kan daardoor weer aanvriezen, met gladde wegen en mogelijk ijsplekken tot gevolg.

Dat zal mogelijk ook nog een invloed hebben op de ochtendspits woensdag.

Oost-Vlaanderen

Ook in Oost-Vlaanderen ondervindt De Lijn problemen door de weersomstandigheden. “Door gladde wegen kunnen onze bussen sommige haltes die op een helling liggen niet bedienen”, laat de vervoerder weten op Twitter.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio