Gastvrije student biedt gestrand koppel slaapplaats aan, maar wordt dan overvallen

Gastvrije student biedt gestrand koppel slaapplaats aan, maar wordt dan overvallen

Na een avondje stappen kwam de student het koppel tegen. Het duo vergezelde het slachtoffer naar zijn kot op het gelijkvloers van gebouw K van de residentie Camilo Torres. ’s Ochtends liep het mis. Foto: atb/blg

Leuven / Ranst -

Een student uit het Antwerpse Ranst is dinsdagochtend met een hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij beroofd werd op kot door twee onbekenden. De daders hadden bij het slachtoffer de nacht doorgebracht.

Enkele studenten die verblijven in de residentie Camilo Torres aan de Brusselsestraat, werden dinsdagochtend gewekt door het verschuiven van tafels en stoelen, en luid geroep. Een student slaagde erin het lawaai te lokaliseren. In de kamer trof hij de bloedende jongeman uit Ranst aan. “Het slachtoffer raakte lichtgewond aan het hoofd”, vertelt hoofdinspecteur Stephanie Gille van de Leuvense politie. “Na verzorging in het Heilig-Hartziekenhuis mocht hij beschikken.”

Volgens de eerste vaststellingen door de politie en de verklaringen van de jongeman zelf is hij beroofd op kot door twee onbekenden. De student had het tweetal enkele uren eerder een bed aangeboden omdat ze de laatste trein hadden gemist en geen slaapplaats hadden.

BB-gun

Na een avondje stappen was het slachtoffer de overvallers tegengekomen op de Grote Markt in Leuven. Het duo, dat naar eigen zeggen afkomstig is uit Luik, vergezelde het slachtoffer naar zijn kot op het gelijkvloers van gebouw K van de residentie Camilo Torres. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de wekker van het slachtoffer omstreeks 7 uur ’s ochtends afliep. Dat was het moment waarop de onbekende man de spullen van de Ranstenaar begon te doorzoeken. “Ze stalen 50 euro, de bankkaart en de identiteitskaart van de student. De gedupeerde had de diefstal door en haalde verhaal bij het tweetal. Hij wilde zijn geld terug en vroeg centen voor een treinticket.”

Omdat de mannelijke dader geen oren had naar de vraag, wilde de student de dief een halt toeroepen. Dat kwam hem duur te staan, want plots haalde de dader een BB-gun tevoorschijn. Onder bedreiging van het wapen zette de onbekende zijn zoektocht naar waardevolle spullen voort. Uiteindelijk ontstond er een schermutseling en sloeg de dief met het wapen op het hoofd van de student. Daarna ging het tweetal ervandoor met nog eens 80 euro. Wat de rol van de vrouw is in deze zaak, is niet bekend. Aan de hand van de camerabeelden hoopt de politie de verdachten te identificeren.

Huissleutels gestolen

Omdat de Luikenaars de huissleutels van het slachtoffer meenamen, kunnen de overvallers nu op elk moment binnen in het gebouw. “Maar niet in de kamers en de afsluitbare keukens”, aldus Ludo Clonen, hoofd van de dienst Studentenhuisvesting van KU Leuven. “Wel hebben we met een bericht iedereen verwittigd de kamerdeur goed af te sluiten en verdachte situaties onmiddellijk te melden bij de veiligheidsdienst van KU Leuven, die de klok rond paraat staat.”

Het slot van de toegangsdeur op korte termijn vervangen is volgens Clonen niet mogelijk. “Dat is operationeel niet haalbaar. In de residentie zitten meer dan 400 studenten samen. Pas tijdens de geplande verbeteringswerken aan de gevels en in de gangen, vanaf juli volgend jaar, zal vermoedelijk het toegangsslot worden vervangen. Maar eerst moeten we die zaak nog bespreken met de mensen van de veiligheidsdienst”, aldus nog Clonen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio