VOETBAL2DE PROVINCIALE b LEEUWKENS TERALFENE

Kris Temmerman schrijft een succesverhaal: “Van rode lantaarn naar herfstkampioen”

Kris Temmerman schrijft een succesverhaal: “Van rode lantaarn naar herfstkampioen”

Kris Temmerman Foto: dsj

Affligem / Asse -

Kris Temmerman schrijft een succesverhaal. In een jaar tijd vormde hij Leeuwkes Teralfene om van een team in degradatienood tot een herfstkampioen. “Er wordt vaak en veel gelachen, maar als er hard moet worden gewerkt dan is het bittere ernst. Zo kunnen we ver geraken”, zegt de 44-jarige coach uit Ternat.

Teralfene mocht zaterdag de herfsttitel vieren na een 3-0-zege tegen Asse-Zellik.

“De bezoekers domineerden de eerste helft”, zegt Temmerman. “We schakelden tactisch bij en overvleugelden nadien de tegenstander. We lieten een derde clean sheet op rij optekenen en dat stemt me tevreden, want daar wrong lang het schoentje. Met negentien tegentreffers doet in de top zes enkel Huizingen slechter.”

“De voorbije weken groeide onze doelman Maxim Aerts naar zijn beste vorm toe. Vorig jaar speelde hij bij Liedekerke niet zo vaak en dat is ongetwijfeld de reden dat het bij de seizoenstart nog niet meteen vlotjes draaide. Voor zowel de defensie als de doelman is de nul houden een opsteker. We troffen intussen al 38 keer raak. Niemand deed in de heenronde beter.”

De Leeuwkens nemen een hoge vlucht na een seizoen vol kommer en kwel.

“Op een jaar tijd schopten we het van de rode lantaarn op het einde van vorig jaar naar de herfsttitel nu.”

“ We maakten die sprong voorwaarts met een groep waarvan 85 procent van de spelers hier ook al vorig seizoen aan de slag was. We tonen nu meer karakter en mentaliteit en werden tactisch veel rijper. De groep slaagt er nu in om drie verschillende systemen te spelen en zelfs tijdens een wedstrijd met succes te switchen. Vaak ligt er dan al een goal in het mandje vooraleer de tegenstrever een antwoord vindt op onze tactische omschakeling. Dat was ook het geval tegen Asse-Zellik dat ons in de eerste helft pijn deed met een grote snelheid van uitvoering en goede looplijnen, maar de kansen gelukkig verkwanselde.”

Met een ambitieus bestuur, een mooie synthetische grasmat en een aangroeiende aanhang moeten de Leeuwkens nu ook voor de oppergaai gaan?

“Van onze tien geboekte zeges hebben we geen enkele gestolen. Zo lang mogelijk meedraaien is de boodschap. Ik geef de spelers mee dat ze van onze huidige leidersplaats vooral moeten genieten. Het bestuur wil graag hogerop, maar dat is geen sinecure, zoals Meise en Boka United nu aan den lijve ervaren. In feite is ons seizoen al geslaagd met het behalen van de herfsttitel. In onze groep wordt vaak en veel gelachen, maar als er hard moet worden gewerkt dan is het ook bittere ernst. Zo kunnen we ver geraken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio