Anderlecht begint de grote kuis: naast Stanciu wil paars-wit ook deze spelers van de hand doen

Anderlecht begint de grote kuis: naast Stanciu wil paars-wit ook deze spelers van de hand doen

Foto: BELGA

Anderlecht gaf ­Nicolae Stanciu (24) en Alexandru Chipciu (28) aan dat ze mogen uitkijken naar een ­andere club. De twee Roemenen vertegenwoordigen wel een ­kapitaal van 13 miljoen euro en zullen niet de enige vertrekkers zijn.

Nicolae Stanciu was dit seizoen nog maar goed voor 1 goal en 2 assists en mocht onder Hein Vanhaezebrouck slechts 3 matchen meedoen. Te weinig voor een man van 10 miljoen en Anderlecht liet weten dat ze openstaan voor oplossingen waarbij ze het transfergeld grotendeels kunnen recupereren. Wellicht gaat het om een verhuur, maar ook een definitieve transfer kan. Woestijnclubs als Al Whada en Al Hilal tonen al interesse, net als het Turkse ­Besiktas voor een uitleenbeurt met ­fikse aankoopoptie, maar Stanciu zelf hoopt op de Bundesliga.

Alexandru Chipciu gaat door een erg moeilijke periode nu zijn vader is overleden aan huidkanker. RSCA steunt de ­speler voluit, maar begrijpt ook dat hij meer wil spelen dan nu en beslissender (1 assist) wil zijn. De flankspeler kostte ook 3 miljoen, maar als hij een goede club vindt mag Chipciu verhuurd worden.

Ook Beric weg

Tot slot keert ook ­Robert Beric terug naar zijn moederclub Saint-Etienne. De Fransen ­laten hun huidige spits Söderlund vertrekken en willen hem vervangen door Beric die bij paars-wit als huurling amper 40 minuten meedeed. Een flop.

Corrigeer