Al 156 schreven zich in om op 23 december een stukje te lopen tussen Laarne en Wachtebeke

Dringend tijd om nog in te schrijven voor LoLa4Life

Lochristi - Er zijn momenteel al 156 lopers effectief ingeschreven voor LoLa4Life, het loopevenement dat een aantal geëngageerde mensen op zaterdag 23 december organiseren naar aanleiding van de Warmste Week. De organisatoren denken te kunnen afronden op ongeveer 300 deelnemers "want we weten dat er nog een pak Veldmeersrunners en sympathisant-lopers uit Kalken en Laarne geïnteresseerd zijn maar nog moeten inschrijven" aldus Tom De Jaeger, één van de initiatiefnemers. "Inschrijven de dag zelf kan echt niet" aldus nog Tom. Inschrijven kan via een digitaal formulier.

Zoals bekend namen een aantal mensen met loopervaring al maanden geleden het initiatief om naar aanleiding van de Warmste Week een loopevenement te organiseren: met vertrek in Laarne en aankomst in Wachtebeke, waar Studio Brussel zijn tenten van de Warmste Week opslaat in het domein Puyenbroeck.

Bedoeling van LoLa4Life is dat er wel degelijk een marathonafstand wordt afgelegd, en dat alle deelgemeenten van Lochristi aangedaan worden. Niet iedereen is verplicht om een marathonafstand te lopen, men kan instappen en stoppen op verschillende tussenstopplaatsen, zodat men kan kiezen tussen ongeveer 5, 10, 15, 21 km en uiteraard de volledige 42 km.

Op die tussenstopplaatsen wordt er ook animatie voorzien. De drukste tussenstopplaats wordt alvast de sporthal Veerleveld in Zaffelare. Daar zal ondermeer de de Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen concerteren (van 14u30 tot 15u30) en daar treedt ook Bluesy Muloosey, de groep die eind augustus in de tuin van de vroegere dekenij in de Dekenijstraat Lodejardin afsloot op. Dat wordt wellicht iets voor rond 17u30.

De organisatoren zijn ook aan het lobbyen om een aantal bekende Lochristinaren te overhalen om mee te lopen. Schepen van Sport Sandro Di Nunzio heeft alvast andere afspraken, de organisatoren trekken nu aan de oren van burgemeester Yves Deswaene om minstens 5 en bij voorkeur 10 km te lopen. 

Details over de stopplaatsen volgen later. De organisatoren zijn zondag overigens ook op de kerstmarkt, verkopen er allerlei zelf gebakken lekkers en men kan er ook komen schatten hoeveel geld aan  'rostjes' er in de kruiwagen zit. De organisatoren doen het uiteraard niet voor hun eigen plezier en portemonnee: de opbrengst gaat naar Koester en naar OIGO.

Inschrijven kan via de Facebookpagina van LoLa4Life, waar men kan doorlinken op een inschrijfmodule.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio