Nog steeds problemen in luchthaven Zaventem: vluchten tot 2 uur vertraagd

Nog steeds problemen in luchthaven Zaventem: vluchten tot 2 uur vertraagd

archiefbeeld Foto: Pol De Wilde - Corelio

De voorbije dagen heerste er al chaos op de luchthaven van Zaventem door het sneeuwweer en de gevolgen daarvan. Maar ook woensdag zijn er nog steeds vertragingen.

"Er zijn woensdagochtend en woensdagmiddag problemen ontstaan bij het laden en lossen van de bagage op Brussels Airport", zegt Yves Panneels, woordvoerder voor Swissport. "Die zijn een gevolg van een samenloop van omstandigheden en zijn niet te wijten aan onderbemanning van de bagageploegen."

Een eerste probleem is volgens Panneels ontstaan doordat vluchten uit andere luchthavens naar Zaventem vertraging hadden door de winterse omstandigheden elders in Europa. "Een en ander heeft ertoe geleid dat vliegtuigen een hele tijd boven Zaventem hebben gecirkeld", aldus de woordvoerder van Swissport. "Tot ze dan toelating kregen om te landen en de ene na de andere arriveerde. Dat bracht plots een overload aan werk mee voor de beschikbare ploegen."

Panneels zegt dat de berichten over "onderbemannning bij Swissport" niet kloppen. "Er waren voldoende ploegen beschikbaar, maar die hebben eerst gebrek aan werk gehad en zijn dan plots met veel tegelijk aankomende vliegtuigen geconfronteerd", klinkt het. Voorts zou het overschakelen van de vekeersleiding op 'mixed runways' omstreeks 11 uur opnieuw tot vluchtrestricties geleid hebben, waardoor minder vliegtuigen konden landen dan gewoonlijk. Ook dat had weer gevolgen voor de workload van de bagageverwerkingsploegen, zowel voor de vertrekkende als voor de aankomende vluchten.

De voorbije twee dagen moesten meerdere vluchten in Brussels Airport geannuleerd worden door het sneeuwweer. Maandag werd al de helft van de vluchten geannuleerd, dinsdag waren dat er nog 60. Nog eens 250 andere vluchten hadden dinsdag vertraging.

Nog steeds problemen in luchthaven Zaventem: vluchten tot 2 uur vertraagd
Foto: EPA
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees