Eventuele Vuelta-zege maakt Nibali niet gelukkig: Italiaan twijfelt aan uitleg van Froome en reageert hard

Eventuele Vuelta-zege maakt Nibali niet gelukkig: Italiaan twijfelt aan uitleg van Froome en reageert hard

Foto: Photo News

Als Chris Froome de eindwinst in de Vuelta verliest na zijn positieve dopingplas, mag de Italiaan Vincenzo Nibali voor de tweede keer winnaar noemen van de grote ronde. Maar daar is de kopman Bahrain-Merida niet gelukkig mee. Dat blijkt in de Italiaanse pers, die hem op stage kon strikken voor een eerste reactie op het incident.

LEES OOK: Reconstructie: wat gebeurde er allemaal in de loodzware derde week van de Vuelta?

ANALYSE (N+): Chris Froome heeft een probleem, Team Sky heeft een probleem, het peloton heeft een probleem

Wat is salbutamol? En ga je er echt beter van rijden?

“Ik heb het nieuws gelezen, ook de reactie van Chris en zijn team. Ik kan er nu moeilijk over oordelen. Die dagen regende het in Spanje dus het leek me onwaarschijnlijk dat hij last had van astma”, stelt Nibali de uitleg van Froome in vraag. “Ik heb hetzelfde probleem. Maar als het regent, heb ik geen last van pollen. Dan heb je zelfs geen medicatie nodig”, aldus de Italiaan.

“Dit is sowieso heel slecht nieuws voor de sport en ook voor mij”, vindt Nibali. “Als het bevestigd wordt, kan niemand mij het geweldige gevoel van de Vuelta winnen teruggeven. Op het hoogste schavotje van het podium staan in Madrid, dat gevoel zal nu niet terugkomen.”

De organisatie van de Vuelta reageerde kort in de Spaanse pers na de bekendmaking van het nieuws. “We blijven voorzichtig”, stelt de organisatie in afwachting van verdere informatie en meer duidelijkheid.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.