Na vijf maanden afwezigheid

Daar is prins Laurent plots weer… met Alberto uit ‘Samson en Gert’

Daar is prins Laurent plots weer… met Alberto uit ‘Samson en Gert’

Foto: Koen Crucke

Het ziekteverlof van prins Laurent (54) lijkt afgelopen. De jongere broer van koning Filip verraste vanmiddag zieke kinderen in het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven en stond mee op een selfie van Koen Crucke en Kelly Pfaff. Het is zijn eerste publieke acte de présence sinds het “Chinese verjaardagsfeestje”, bijna vijf maanden geleden.

Crucke, Pfaff en co maken er een jaarlijkse gewoonte van in de Sinterklaasperiode: ze verzamelen snoepgoed en speelgoed en delen dat dan uit in het ziekenhuis. Het project heet Stisa. Vandaag gingen ze langs in Gasthuisberg. Ook komieken Philippe Geubels en William Boeva, ex-voetballer Lorenzo Staelens en vicepremier Kris Peeters (CD&V) waren van de partij. Net zoals prins Laurent, dus. “Hij deed mee uit sympathie”, aldus Koen Crucke, die verkleed als Alberto uit ‘Samson & Gert’ opdaagde.

(lees verder onder de video)

Video: ROB

Verrassend bezoek

De aanwezigheid van Laurent was een verrassing. Hij is met ziekteverlof, sinds hij in de zomer in opspraak kwam. Hij woonde toen een verjaardagsfeestje van het Chinese volksleger in Brussel bij, zonder toestemming van de regering. Premier Charles Michel (MR) wil hem daarvoor straffen. Twee weken geleden verstuurde hij, via zijn advocaat, een brief aan Michel. Daarin beweerde hij dat zijn mensenrechten zijn geschonden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees