Poetsvrouwen ontsnappen nipt aan drama: dak van magazijn stort plots in

Poetsvrouwen ontsnappen nipt aan drama: dak van magazijn stort plots in

Foto: STEFAAN BEEL

Roeselare -

Een tiental poetsvrouwen is woensdag nipt aan een drama ontsnapt bij schoonmaakbedrijf All Works. Kort voordat ze in het magazijn aankwamen, stortte het dak plots in. Niemand raakte gewond, maar bestelwagens en materiaal liepen wel schade op.

Het had niet veel gescheeld of een incident veroorzaakt door de sneeuw had gistermiddag mogelijk meerdere slachtoffers gemaakt in Roeselare. Medezaakvoerster Katy Losfeld was rond 12.45 uur aan het werk in de burelen van schoonmaakbedrijf All Works in de Kachtemsestraat toen ze plots een vreemd krakend geluid hoorde, gevolgd door nog enkele knallen. “De knallen waren zo zwaar dat het gebouwd daverde”, zegt de vrouw. “Toen ik stilletjes ging kijken, zag ik in het magazijn dingen naar beneden vallen. Het dak was ingestort.”

Katy belde in paniek haar man en medezaakvoerder Jurgen Degeyter op. Ook de brandweer kwam ter plaatse. “Bij een koepel had een steunbalk het begeven waardoor het dak is ingeklapt”, zegt brandweerofficier Toon Dumoulin. “We hebben een controle gedaan met de ladderwagen en beslist om een veiligheidszone in te stellen, want het is te gevaarlijk in het magazijn. Er is een stabiliteitsfirma gecontacteerd om het gebouw te stutten.”

Poetsvrouwen ontsnappen nipt aan drama: dak van magazijn stort plots in
Foto: STEFAAN BEEL

Hoe het dak kon instorten, was op het eerste gezicht een raadsel. Het plat dak bestaat uit metalen platen met daaronder zware steunbalken. All Works gebruikt het nog maar sinds 2011. In het magazijn van 600 m2 staan de bestelwagens van de poetsvrouwen en al het gerief dat ze nodig hebben.

“Wellicht is een waterafvoerbuis op het dak verstopt geraakt door de sneeuw”, zegt Jurgen Degeyter. “Het water kon daardoor niet weg. Het gewicht werd zo zwaar dat de schroeven in de balken het gewoon begeven hebben.”

“Vijf wagens stonden binnen, onze voorraad en productiemachines, maar al bij al hebben we nog geluk gehad”, voegt Katy eraan toe. “Onze meisjes zouden niet veel later aankomen in het magazijn. Stel je voor dat het was gebeurd net toen ze binnen waren”, zegt de vrouw aangedaan.

Hoe groot de schade is, valt nog af te wachten. Een bestelwagen raakte alleszins volledig bedolven onder de brokstukken. Ook de muren plooiden mee. “Het personeel, onze 39 poetsvrouwen kunnen wel nog aan de slag. Ik kan gelukkig ook een beroep doen op de buren hier om gerief te stockeren”, zegt Degeyter.

Poetsvrouwen ontsnappen nipt aan drama: dak van magazijn stort plots in
Foto: STEFAAN BEEL
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees