“De Lijn heeft personeelstekort in het Antwerpse weggewerkt”

“De Lijn heeft personeelstekort in het Antwerpse weggewerkt”

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

“Tegen december 2017 zal De Lijn in Antwerpen alle noodzakelijke vacatures in het personeelsbestand hebben weggewerkt. De Lijn zal in de toekomst proactief te werk blijven gaan om de vacatures tijdig in te vullen.” Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts in antwoord op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V).

De afgelopen maanden kon onder meer in en rond Antwerpen een aantal bussen niet uitrijden wegens een tekort aan chauffeurs. De Gazet van Antwerpen meldde op 24 augustus zelfs dat hierdoor tramlijn 24 enkel nog in de spitsuren zou rijden. Het aantal beschikbare chauffeurs in de entiteit Antwerpen daalde van 1.748 in augustus 2015 tot 1.724 een jaar later om vervolgens terug te stijgen tot 1.742 in augustus 2017.

Weyts geeft in zijn antwoord toe dat het tekort aan chauffeurs zich dagelijks doet voelen waardoor sommige ritten niet gereden kunnen worden. “Deze worden tot een minimum beperkt en in de eerste plaats daar voorzien waar klanten alternatieven hebben zoals op de lijnen met hoge frequentie en op trajecten die bediend worden door meerdere lijnen”, aldus de minister. Op de stiptheid van de dienstuitvoering heeft dit tekort geen rechtstreekse impact. Op 1 januari 2018 wordt gestart met een nieuw selectieproces van chauffeurs.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees