Dochter ex-Optima-topman Piqueur vrijgelaten onder strikte voorwaarden

Dochter ex-Optima-topman Piqueur vrijgelaten onder strikte voorwaarden

Dochter Rebecca, zoon Ruben en hun vader Jeroen Piqueur

Gent -

Rebecca Piqueur, de dochter van voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Ze werd samen met haar vader en broer ondervraagd in het onderzoek naar de ondergang van Optima Bank.

Rebecca Piqueur was in het verleden bestuurder van Imaco, de vennootschap waarlangs Jeroen Piqueur ervan verdacht wordt zich verrijkt te hebben ten nadele van Optima Bank. Piqueur zelf zei dat de betaling van zo’n 600.000 euro per jaar een tegenprestatie was voor allerlei managementdiensten.

Het is nog niet duidelijk welke nieuwe elementen er opgedoken zijn na de melding anderhalf jaar geleden van de Nationale Bank aan het parket Oost-Vlaanderen. Begin deze week werden Piqueur, zijn dochter Rebecca en zoon Ruben door de Gentse onderzoeksrechter aangehouden. Dat gebeurde nadat ze opgepakt en verhoord werden. Zoon Ruben Piqueur, die in beeld kwam als voormalig bestuurder van Optima Bank, is woensdag niet vrijgelaten. Ook andere ex-toplui van Optima zijn de voorbije weken opgepakt voor verhoor. Ze werden daarna vrijgelaten op voorwaarde dat ze geen contact meer hadden met Jeroen Piqueur.

LEES OOK: Van grote luxe naar nog grotere miserie: alles over de mokerslag voor het gezin Piqueur (N+)

De Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de ondergang van de Optima Bank, nadat de Nationale Bank aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overmaakte. Jeroen Piqueur werd in mei van dit jaar door de Gentse correctionele rechtbank veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude. Piqueur ging in beroep tegen dat vonnis maar het Gentse hof van beroep heeft nog geen uitspraak gedaan. Hij wordt vervolgd voor feiten tussen augustus 2007 en oktober 2013, voorafgaand aan het faillissement van de Optima Bank.

Piqueur zelf en zijn zoon Ruben zijn niet vrijgelaten. Vrijdag verschijnen ze waarschijnlijk voor de raadkamer en wordt beslist over hun verdere aanhouding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees