S

Inwoners willen trager verkeer in straat, schepen belooft daar rekening mee te houden in verkeersplan

Inwoners willen trager verkeer in straat, schepen belooft daar rekening mee te houden in verkeersplan

Buurtbewoners kwamen de petitie bij de schepen thuis afgeven. Foto: zvd

Zelzate -

Inwoners overhandigden woensdagmorgen aan schepen Martin Acke een petitie voor een veilige en rustige Assenedesteenweg met trager verkeer.

Heel veel inwoners uit het stuk Assenedesteenweg vanaf de spoorweg (Beneluxlaan) tot aan de De Keyserstraat willen een veiliger straat en dus trager verkeer. Daarom liep op initiatief van PVDA+ de voorbije maanden een informatie- en petitiecampagne.

Woensdagmorgen kwamen enkele bewoners 55 handtekeningen onder deze petitie afgeven aan de schepen voor Verkeer Martin Acke (N-VA). De bewoners vragen de invoering van de zone 30 over de hele lengte van de Assenedesteenweg. Nu is dit reeds zo vanaf de scholen tot aan het kruispunt met de R4.

Men wil een betere signalisatie zoals het schilderen dan ‘30 km’ op de rijweg. De buurt eist ook meer en beter toezicht van de politie op snelheidsduivels en extra inspanningen om het doorgaand vrachtverkeer te weren. Ook de bussen van de Lijn moeten er trager.

“We konden niet iedereen bereiken maar denken dat de overgrote meerderheid van de inwoners achter ons voorstel staat ook al wilde niet iedereen de petitie ondertekenen. Er waren slechts een tweetal bewoners die zich duidelijk tegen ons eisenpakket keerden en dus bewust niet tekenden”, zegt buurtbewoner en PVDA’er Roland Van Acker.

Parkeeronderzoek

De schepen zelf luisterde naar de grieven en kon de bezorgdheid van de buurt goed begrijpen. “Deze vragen zijn al eerder op de gemeenteraad gesteld en ook toen heb ik geantwoord dat dit wordt meegenomen in een totaalverkeersplan voor de hele gemeente. Wij zijn nu volop het mobiliteitsplan voor Zelzate aan het herbekijken en daar zijn alle wegen die aansluiten op de R4 zoals de Assenedesteenweg erg belangrijk in. “

“Er loopt ondertussen ook een parkeeronderzoek, vooral voor het gemeentecentrum, maar we zullen daar zeker de Assenedesteenweg bij nemen. Sommige wegen in de gemeente moeten we in de toekomst omvormen tot lokale wegen waarbij ook een snelheidsplan hoort”, reageerde de schepen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio