VolleybalCEV CupFATUM - ASTERIX AVO

Marlies Janssens: “Leuk om mijn naam te zien op de tabellen van een Europese wedstrijd”

Marlies Janssens: “Leuk om mijn naam te zien  op de tabellen van een Europese wedstrijd”

Marlies Janssens. Foto: eN

Beveren / Beveren-Waas -

De vrouwen van Asterix Avo Beveren staan met één been in de volgende ronde van de CEV Cup. Het Hongaarse Fatum Nyiregyhaza werd in eigen huis met 0-3 ingepakt. Marlies Janssens kreeg de titel van Most Valuable Player. Ze scoorde 14 punten.

Hoe zijn jullie aan de match begonnen?

“We hadden een heel goede scouting gekregen en we wisten waar de zwakke punten lagen. Die hebben we van bij de eerste opslag bestookt. Zo lieten we meteen zien dat we er stonden, dat we de klus zo snel mogelijk wilden klaren.”

Alleen in de eerste set was er wat weerwerk?

“Dat klopt. Pas halfweg die eerste set konden we een kloof slaan. Nadien konden we hen van bij het begin van de set in de verdrukking brengen.”

“Nochtans heeft de ploeg een opposite van 1m90 en hebben ze ook op de hoeken voldoende talent. Maar wij hebben alle opties goed genomen.”

Ook persoonlijk scoorde je erg goed?

“Ik was aangenaam verrast toen ik mijn percentages en mijn punten zag. Ik had zelf niet meteen het gevoel dat ik zo'n uitmuntende wedstrijd speelde. Het is natuurlijk altijd leuk om jouw naam te zien verschijnen op de tabellen van een Europese wedstrijd. Ik ga daar niet flauw over doen. Maar mijn succes is ook grotendeels het gevolg van het betere receptiewerk in onze verdediging. Dat ging een pak beter dan de voorbije weken.”

De volgende ronde mag geen probleem zijn?

“Dat zou niet mogen. De terugwedstrijd is wel pas binnen een maand, maar als we hetzelfde niveau kunnen halen dan dinsdag in Hongarije, of zelfs nog een trapje hoger, dan moet de kwalificatie inderdaad een meer dan realistisch objectief zijn.”

Nu kunnen jullie ook met een opgewekt gemoed naar Oostende?

“De Europese wedstrijd was inderdaad een uitstekende voorbereiding op de dubbele confrontatie voor de beker die ons nu wacht. Die bekerfinale is een doel. We hebben ook het voordeel dat we woensdagavond al terug in België waren, terwijl Oostende op dat moment nog Europees op de Azoren moest spelen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio