Bekende kookwinkel dooft de vuren omdat concurrentie van internetverkoop te groot is geworden

Bekende kookwinkel dooft de vuren omdat concurrentie van internetverkoop te groot is geworden

De oprichters Dirk Allaert en Dieter Spriet en hun echtgenotes, destijds bij de start van Noki in shoppingcentrum Driespoort. Foto: jdv

Roeselare / Deinze -

Met een open emotionele boodschap, nemen de kookwinkels Noki Deinze langs de Gaversesteenweg in Driespoort, en Noki Roeselare afscheid van hun klanten. Ze zetten hun activiteiten stop.

Dat is beslist in het moederhuis van Noki in Roeselare.

De intenties bij de opstart van Noki in de zomer van 2016 waren zeer ambitieus, veelbelovend en getuigden van klasse en kwaliteit. Maar zoals beide oprichters, Dirk Allaert en Dieter Spriet, zelf zeggen: “De prijzenslag die de internetwinkels voeren, is bikkelhard. Finaal kiest de consument voor de laagste prijs, hoeveel meerwaarde hij ook krijgt via de belevingswinkels zoals Noki.”

“In de sector van keukengerief en kookartikelen is de markt momenteel scheefgetrokken. De lasten zoals de adviezen, verkoopgesprekken en het investeren in de klanten zijn voor rekening van de winkel. En dat laatste kost geld. Daar staan momenteel te weinig inkomsten tegenover.”

“De internetwinkels en de fabrikanten en distributeurs focussen steeds vaker op de lusten. Dat wil zeggen: omzet draaien op basis van lage prijzen en stockverkopen. Het is een praktijk die wettelijk is, maar bijzonder onaangenaam.”

Winkelruimte leeg

Door de stopzetting komt een winkelruimte leeg in Driespoort.

“Als iemand interesse heeft in een doorstart van de winkel in Deinze of ondernemers die handel willen drijven vanop een toplocatie, kunnen ze terecht bij www.driespoort.be of info@driespoort.be”, zegt woordvoerster Yannic Demeyer van het shoppingcentrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees