Sneeuw zorgt nu nog voor problemen: wateroverlast in West-Vlaanderen en viaduct Vilvoorde vol putten

Vilvoorde / Roeselare -

Hoewel de sneeuw van de afgelopen dagen alweer bijna helemaal verdwenen is, zijn de problemen door toedoen van het winterweer nog niet weg. Het asfalt van het viaduct van Vilvoorde is beschadigd in beide richtingen. Daarnaast traden in West-Vlaanderen verschillende beken uit hun oevers.

Door het winterweer van de afgelopen dagen zit het asfalt van het viaduct van Vilvoorde vol putten. Het gaat om de rechterrijstrook in beide richtingen, meldt VTM Nieuws. De putten zijn verspreid over de gehele rijstrook. Dat kan zeer gevaarlijke situaties opleveren, met name voor motorrijders. Er zijn dynamische verkeersborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor de putten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de schade de komende nacht herstellen. Dat is echter een tijdelijke oplossing, omdat de vorstschade aan de wegen pas na de winter grondiger wordt hersteld, schrijft Het Laatste Nieuws. Naar verwachting moeten de rijbanen voor de ochtendspits weer vrij zijn.

Wateroverlast in West-Vlaanderen

Ook in West-Vlaanderen zinderen de gevolgen van het winterweer nog na. Door de vele sneeuw, het smeltwater en de regen is er nu wateroverlast. Er kwamen gisteravond en vannacht veel oproepen over wateroverlast in de regio binnen.

(Lees verder onder de foto)

Sneeuw zorgt nu nog voor problemen: wateroverlast in West-Vlaanderen en viaduct Vilvoorde vol putten
Straten onder water in Roeselare-Beveren. Foto: Hannelore Vandenberghe

De brandweerzone Midwest, in de regio rond Roeselare, alleen al kreeg woensdagavond tientallen oproepen binnen voor wateroverlast. Voorlopig blijft de schade beperkt tot beken die uit hun oevers treden en straten die onder water staan.

Dat was onder andere het geval in de Schaapbrugstraat en aan de R32 in Roeselare-Beveren. Cursisten die een bijscholing volgden in hogeschool Vives aan de Westlaan werden geëvacueerd. De stad verspreidde een plan met locaties waar er containers staan waar bewoners zandzakjes kunnen afhalen.

Ook elders in West-Vlaanderen waren er tientallen meldingen van wateroverlast. De noodcentrale had ’s avonds al meer dan 200 oproepen binnen gekregen.

Ook in Ardooie kwamen er verschillende meldingen binnen. In de Izegemsestraat liep het water loodsen binnen.

In Dadizele dreigde het bufferbekken uit zijn voegen te barsten. Bewoners van de Guido Gezellelaan, die vorig jaar hun huizen onder water zagen lopen, hielden hun hart vast. Ze sloegen massaal zandzakjes in omdat de Heulebeek uit zijn oevers trad.

In Groot-Moorslede werden verschillende straten afgesloten. Dat was onder meer het geval in - o ironie - de Waterstraat, de Slypsmolenweg en de Hovingstraat. Een Nederlander die een hek negeerde en zich toch door de plas waagde in de Slypsmolenweg zag zijn auto stilvallen. Het water liep naar binnen.

Ook in Izegem waren straten afgesloten: de Haaipanderstraat, Bossebeekstraat, Reperstraat, Meulebeeksestraat, een deel van de Wolvenhofstraat, Wezestraat, Tinnenpotstraat, ...

De brandweerzone vraagt om 051-80.60.00 te bellen voor wateroverlast en de noodnummers vrij te houden voor dringende hulpoproepen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees