Koppel eist schadevergoeding van stadsbestuur nadat het bijna verdronk in ondergelopen tunnel

Koppel eist schadevergoeding van stadsbestuur nadat het bijna verdronk in ondergelopen tunnel

Foto: mvn

Brugge -

Een koppel dat in juni vorig jaar bijna verdronk in een ondergelopen tunnel eist via de rechter een schadevergoeding van onder meer stad Brugge. “Hier was duidelijk sprake van nalatigheid.”

Op 22 juni vorig jaar reden Karim Beldjelali (45) en zijn echtgenote Marissa Servan Castro (48) omstreeks 22 uur met hun BMW door de Kolvestraat in Brugge. De regen viel met bakken uit de lucht en in de ondergelopen spoorwegtunnel ging hun wagen plots volledig kopje-onder. Het koppel kon zich op het nippertje in veiligheid brengen. Marissa werd onderkoeld afgevoerd naar het ziekenhuis en de BMW bleek perte totale.

Karim en Marissa lieten het daar niet bij en stapten naar de rechter om een schadevergoeding te bekomen van de verantwoordelijken voor de situatie in de tunnel: het Brugse stadsbestuur, waterzuiveringsbedrijf Aquafin en rioolbeheerder Farys.

LEES OOK (+). “We wilden nog één keer oefenen voor het rij-examen”

"Nalatigheid"

“Op de beelden van de dashcam is duidelijk te zien hoe mijn cliënten plots in een muur van water terechtkwamen”, stelde advocaat Joris Van Maele gisteren tijdens de pleidooien. “Door een defecte pomp was die plas abnormaal diep en het was trouwens niet de eerste keer dat die tunnel onder water liep. In 2012 was er al een vonnis over een gelijkaardig incident in 2010. Hier was duidelijk sprake van nalatigheid en het is stuitend dat niemand zijn verantwoordelijkheid wil opnemen.”

Het Brugse stadsbestuur, Aquafin en Farys wasten hun handen in onschuld. “Er was die dag een situatie van overmacht”, stelde Luc Coucke, de advocaat van stad Brugge die beheerder is van de Kolvestraat. “De zware regenval van die dag werd trouwens als ramp erkend. De stad kan toch moeilijk in elke put twintig pompen plaatsen voor het geval het eens uitzonderlijk zwaar regent?”

Volgens Coucke waren Karim en Marissa goed vertrouwd met de bewuste tunnel. “Ze wonen er vlakbij en wisten goed hoe diep het daar was. En toch zijn ze pardoes in dat water gereden. De fout lag volledig bij hen.” Ook de advocaten van Aquafin en Farys verwezen naar het rijgedrag van Karim, die die avond aan het stuur zat.

Trauma

Karim kwam gisteren zonder Marissa naar de rechtbank afgezakt. “Ik kon echt niet voorzien dat het daar zo diep was. Mijn vrouw heeft een trauma opgelopen en durft niet meer door die tunnel rijden”, stelde hij. Naast een morele schadevergoeding eist het koppel ook een materiële schadevergoeding van om en bij de 5.000 euro voor het verlies van hun wagen.

De uitspraak volgt op 10 januari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees