Onbekende man probeert meisje op weg naar school mee te lokken

Onbekende man probeert meisje op weg naar school mee te lokken

Foto: Google Street View

Oud-Turnhout -

De ouders van de kinderen uit de basisscholen in Oud-Turnhout hebben woensdag een brief ontvangen om hen te waarschuwen. Een onbekende probeerde ’s ochtends een kind in zijn voertuig te lokken.

Een leerlinge van basisschool Reuzepas in Oosthoven werd op weg naar school aangesproken door een man met een zwarte bestelwagen. Hij vroeg haar of ze een snoepje wilde en in het voertuig wilde stappen. Het meisje ging daar niet op in en fietste snel verder naar de school. Daar vertelde ze het voorval tegen een leerkracht. De directie van Reuzepas heeft onmiddellijk de politie verwittigd. Ook de andere scholen in Oud-Turnhout werden op de hoogte gebracht.

Alle ouders kregen een brief met de oproep om waakzaam te zijn en hun kinderen zo veel mogelijk aan de schoolpoort af te zetten.

Geen paniek zaaien

“Het is spijtig dat iemand zoiets probeert”, zegt burgemeester Jos Vinckx (CD&V). “De school heeft in elk geval op de gepaste manier gereageerd door de andere scholen te waarschuwen, want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Mijn kleinkinderen gaan naar basisschool Salto en zo vernam ik ’s middags wat er gebeurd was. Hopelijk is iedereen nu heel alert.”

In de brief staat nog dat het niet de bedoeling is om paniek te zaaien.

De personeelsleden van de scholen houden ook een oogje in het zeil.

Volgens de politie gaat het voorlopig om een alleenstaand feit. Een spoor naar de man die het meisje aansprak, is er nog niet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees