Lance Armstrong kijkt uit naar bezoek aan België: “De Ronde van Vlaanderen is speciaal”

Lance Armstrong komt vrijdag 30 maart naar Vlaanderen, twee dagen voor de eigenlijke Ronde van Vlaanderen. De ticketverkoop voor het evenement met Armstrong gaat vandaag, donderdagmiddag om 12u, al van start. Een ticketje voor een hele dag kost 290 euro.

“Dag vrienden in Vlaanderen! Ik wilde jullie een video sturen om te laten weten dat ik superhard uitkijk naar de Ronde van Vlaanderen van volgend jaar. Ik was altijd een grote fan van de wedstrijd, niet dat ik het er ooit goed vanaf bracht. Aan de ene kant heb je de heuvels van Luik-Bastenaken-Luik, aan de andere kant de kasseien van Parijs-Roubaix… als je die combineert heb je Ronde van Vlaanderen. Dat maakt het de speciaalste wedstrijd op de wielerkalender, vertelt Lance Armstrong in een korte video.

“Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen”

“Met de ‘Tour of Flanders Business Academy’ wil Flanders Classics elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen. Dat kan iemand uit het wielrennen zijn, maar even goed uit een andere sport of uit een ander domein van de samenleving. Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd”, geeft organisator Wouter Vandenhaute als uitleg. “Armstrong wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven. Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport en wat mij betreft is hij welkom. Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie.”

“Ik heb Armstrong in oktober in Washington ontmoet en heb er een gelouterd man aangetroffen, die vrede heeft met zijn lot. Uiteraard moeten we in de wielersport inspanningen blijven leveren in de strijd tegen doping, maar we moeten ook in het reine leren komen met ons verleden. Ik vind het goed dat we kampioenen als Laurent Jalabert en Richard Virenque blijven eren, maar waarom zouden we Lance Armstrong en Jan Ulrich ook niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie”, klinkt het.

Tickets zijn te koop vanaf de middag op deze website.

Programma vrijdag 30 maart

• 08:30: Grand Départ met ontvangst en ontbijt

• 10:00: Flanders Business Ride (74km) onder begeleiding met uitgebreide bevoorrading onderweg

• 14:00: Douchen & opfrissen

• 15:00: Flanders healthy gastronomy

• 16:30: Eerste Flanders keynote speaker LANCE ARMSTRONG

• 17:30: Afsluitende receptie

• 19:00: Einde, veilig terug naar huis

Corrigeer