Fit & Gezond

Aan deze sport dankt Meghan Markle haar geweldige figuur

Aan deze sport dankt Meghan Markle haar geweldige figuur
De Amerikaanse actrice Meghan Markle, verloofde van prins Harry, heeft een gestroomlijnd lichaam dankzij een bepaalde sport. Ze is een grote fan van Megaformer Pilates. Daarbij worden verschillende zware fitnessoefeningen traag uitgevoerd op één toestel.

Van Kim Kardashian tot Sofia Vergara en Victoria’s Secret model Alessandra Ambrosio: Hollywoodsterren zijn dol op Megaformer Pilates. Ook Meghan Markle, die in haar jeugdjaren vooral yoga beoefende omdat haar moeder yogales geeft. Later schakelde ze over naar deze intense vorm van rekken en strekken. “Dit is zonder enige twijfel het beste dat je kan doen voor je lichaam. Na twee sessies zie je al resultaat”, vertelde ze in een eerder interview met Women’s Health UK. Markle gaat in Los Angeles naar de kleine studio van haar personal trainer Heather Dorak, die inmiddels ook een goede vriendin is geworden.

Trage oefeningen

Maar in welke mate verschillen pilatesoefeningen van diegene die we kennen van bij de lokale fitnessclub? Bij Megaformer draait alles rond het gelijknamige, ietwat intimiderende, fitnesstoestel ontworpen door Sebastien Lagree. Het werd gebouwd om de vijf basiselementen van een goede training te vervolledigen: cardio- en krachttrainting, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en dat met respect voor je lichaamssamenstelling. Gebruikers bereiken tijdens een sessie de juiste drempel van hun trainingsintensiteit, waardoor veranderingen van het lichaam worden gestimuleerd.

Aan deze sport dankt Meghan Markle haar geweldige figuur
Foto: Lagree Fitness

Geen pauze

De oefeningen met klinkende namen (denk aan ‘catfish’ en ‘sexy back’) zijn traag, doelbewust en houden het midden tussen pilates en een lichte vorm van bodybuilding. Ze activeren zowel spiervezels als het uithoudings- en zuurstofvermogen van je spiermassa. Na de specifieke work-out van gemiddeld veertig minuten zonder pauze, gaat je lichaam voor een lange tijd energie verbranden. “Je krijgt het resultaat van intensief sporten zoals lopen en gewichtheffen, maar je voelt je erna niet zo kapot. Bovendien fungeert je lichaam als een vetverbrandende machine”, zegt de bedenker aan Popsugar.

Minder nieuws voor wie de sport wil uitproberen: de meeste fitness- en privécentra die over de toestellen beschikken, bevinden zich in Amerika. Wie weet waait de trend binnenkort ook over naar sportscholen in ons Belgenland.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees