Dakloze Dirk uit ‘Project Axel’ heeft spijt van deelname aan programma

Dakloze Dirk uit ‘Project Axel’ heeft spijt van deelname aan programma

Vanavond, in de laatste aflevering van ‘Project Axel’, gaat Axel nog eens langs bij alle (ex-)daklozen. Hoe gaat het nu met hen? Wat is er met hun 10.000 euro gebeurd? En vooral: wie is dankzij het programma op het juiste spoor beland? In een preview zien we alvast dat Dirk, die eerder in opspraak kwam in de pers, spijt heeft van zijn deelname.

Dat ‘Project Axel’ heel wat stof doet opwaaien, is het minste wat je ervan kan zeggen. Zelfs nog voor het televisieprogramma goed en wel was begonnen, kwam het al in opspraak. Een bijzonder vertrekpunt is daarvan de reden. In het programma zagen we namelijk hoe tv-figuur Axel Daeseleire enkele daklozen 10.000 euro geeft. Niet om te verkwisten aan drank en drugs, wel om hun leven terug op de rails te krijgen. En om aan te tonen dat de juiste begeleiding, een beetje vertrouwen en heel wat goede wil beter werken dan een kluwen aan papierwerk, regels en voorwaarden. Of dat hopen de programmamakers toch.

Spijt van deelname

In de laatste aflevering van ‘Project Axel’, vanavond op Vier, zien we of Axel de critici lik op stuk kan geven en het programma slaagt in zijn opzet. Dirk, een van de daklozen die 10.000 euro en begeleiding kreeg, heeft alvast spijt van zijn deelname.

“Alles wat erin en rond gebeurd is, staat me niet meer aan,” zegt Dirk tegen Axel in een teaser. Vervolgens wil hij Axel iets laten zien dat naar eigen zeggen ‘niet in beeld mag komen’. “Het is het origineel,” klinkt het nog.

Dirk deed in eerdere afleveringen al wat wenkbrauwen fronzen. De man zou blijkbaar gekend zijn bij de Aalsterse politie voor een waslijst aan feiten, waaronder diefstal met braak, belaging en oplichting. Ook zijn voormalige stiefdochter deed haar relaas over de ex-partner van haar moeder.

LEES OOK. Nina (16) geschokt nadat ‘Project Axel’ 10.000 euro gaf aan dakloze Dirk: “Zonder hem had mama nog geleefd”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees