Dossier aangeboden door Toerisme Tenerife

Waar gastronomen in de smaak vallen

© Toerisme Tenerife

© Toerisme Tenerife

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie op vakantie een van de meest authentieke dingen wil doen, moet zich laten verrassen door de lokale keuken. Doe je dat in Tenerife, bereid je dan voor op een heus feest voor je smaakpapillen. Van borden tot glazen: alles wordt er rijkelijk gevuld in overheerlijke stijl.

Toerisme Tenerife

Dossier aangeboden door Toerisme Tenerife.

Het hele jaar lang proef je de lokale keuken van op een terrasje. Echt bitterkoud wordt het op Tenerife zelden. De gastronomie staat bekend om haar papas arrugadas met mojosaus, een aardappelgerecht om de vingers bij af te likken. Het ziet er misschien niet bijzonder smakelijk uit, maar het is een streling voor je smaakpapillen. Het proberen waard, dus.

Een van de bekendste restaurants op het eiland is El Taller Seve Díaz. Aan de buitenkant lijkt het wel een typisch oud huis en liggen je verwachtingen niet al te hoog. Eens je door de krakende houten deuren stapt, verander je wellicht snel van gedachten. Een walhalla voor foodies, daar kom je terecht. Lokale ingrediënten worden hier omgetoverd tot culinaire creaties. Een degustatiemenu is er al voor 39 euro en reserveren is in dit toprestaurant aangeraden.

Wil je liever niet naar een hoog aangeschreven restaurant? Rijd dan met je huurauto de bergen in en ga tafelen in een guachinche. Dit zijn traditionele, gezellige restaurantjes waarbij je een familie aan tafel vervoegt. Om de naam waardig te zijn, moeten guachinches aan een aantal criteria voldoen. Ten eerste moeten ze met lokale producten werken: van bloem tot wijn – alles komt er van eigen bodem. Laat je niet verleiden door een exemplaar aan de kust, maar trek de bergen in – waar ze traditioneler dan ooit zijn.

Waar honger is, is dorst. De wijncultuur op Tenerife stamt uit de 15de eeuw en wordt wereldwijd hoog aangeschreven. Vooral de vulkanische bodem zorgt voor ongeziene smaakcombinaties. Uiteraard smaakt dat glaasje – of die fles – bijzonder goed op restaurant, maar je proeft ‘m best bij een wijnhuis. Bij Bodega Reveron krijg je de volledige historiek te horen met een glaasje in de hand. Je geniet er van een prachtige zonsondergang met uitzicht op de wijngaarden met, als je wil, een heerlijk avondmaal voor je neus. Een ideale afsluiter in een perfecte setting dus. Proost!

Benieuwd naar wat het eiland allemaal in petto heeft? Laat je hier inspireren.