Dossier aangeboden door Toerisme Tenerife

Ontdek de schoonheid van ongerepte natuur

Foto: Toerisme Tenerife

Als natuurliefhebber wil je de puurheid van de flora ontdekken. Op slechts 4 uur vliegen van Brussel, ligt het Canarische eiland Tenerife. Een paradijs voor wie zich graag laat omringen door alle aspecten die de natuur je kan bieden. Wij helpen je ze te ontdekken.
Dossier aangeboden door Toerisme Tenerife.

Het eiland herbergt maar liefst 43 natuurparken die samen bijna de helft van het eiland vormen. Een van de mooiste oases van rust is het Parque Nacional del Teide, dat sinds 2007 UNESCO-Werelderfgoed is. Als je de Teide-Pico Viejo opklautert, geniet je op 3.718 meter hoogte van een spectaculair uitzicht én sta je op de hoogste top van Spanje. Geen zin om te klimmen? Geen probleem, dan neem je de kabellift.

Een volgende must-see is het magische Parque Rural de Anaga: een oeroud laurierbos met gigantische varens. Je waant je in een sprookje – een tropische variant, weliswaar. Neem een picknick mee en blijf er tot de zon ondergaat of trek er voor het ochtendgloren al heen. De avondzon werpt een prachtige gloed op het bos. Geloof ons, het ultieme vakantiekiekje neem je hier.

De prachtige stranden van Tenerife lokken jaarlijks miljoenen toeristen naar het eiland. De hagelwitte of pikzwarte stranden bevinden zich zowel aan de noord- als zuidkust. Je geniet er dus eindeloos van zon en zee. Een extra troef vormen de natuurlijke zwembaden. Wat zijn dat? Wel, het zijn kleine meren gevormd door gestold lava. Zo zwem je in een unieke setting zonder last te hebben van de golven.

Wil je je avonturen even afwisselen met wat romantiek? Door de heldere en pure lucht is dit eiland een van de beste plekken op aarde om naar de sterren te kijken. Ga voor een gezellige picknick en leg een deken op het strand. Liever de wetenschappelijke uitleg erbij? Trek dan naar het Instituto de Astrofísica de Canarias, waar je met enorme telescopen naar het heelal kijkt. Of boek een sterrenkijkexcursie waarbij je leert naar wat je precies kijkt. Ideaal om samen tijdens die picknick nog eens uit te testen.

Het is dus goed vertoeven op Tenerife. Een gouden tip die we je kunnen meegeven, is dat de temperatuur in het zuiden van het eiland vijf à zes graden Celsius hoger ligt dan aan de noordkant. Ga je in het najaar naar Tenerife? Breng dan zeker voldoende tijd door aan de zuidkust, waar je tot eind oktober van een zomerse boottocht geniet. Water van 23 graden warm is daarbovenop ideaal om eens overboord te ‘vallen’, nietwaar?
 

Benieuwd naar wat het eiland allemaal in petto heeft? Laat je hier inspireren. 

Corrigeer