Moeder die peuter doodde en lichaam in brand stak, blijft twee maanden langer in de cel

Moeder die peuter doodde en lichaam in brand stak, blijft twee maanden langer in de cel

Archiefbeeld

Brussel / Zemst -

De 27-jarige vrouw wiens peuter op 24 september verkoold werd aangetroffen in Zemst, blijft nog minstens twee maanden in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist. De vrouw heeft intussen bekend dat ze het kind gedood heeft maar hoe ze dat precies gedaan heeft, is nog niet duidelijk.

Het waren familieleden van de vrouw die op zondagnamiddag 24 september de hulpdiensten verwittigden toen ze bij de woning van de vrouw aankwamen, in de Zemstse deelgemeente Eppegem, en rook onder de garagepoort zagen komen. De hulpdiensten gingen de woning binnen en troffen op de barbecue een verkoold kinderlichaampje aan. De 27-jarige moeder van het kind werd zondagnamiddag ook aangetroffen in de woning. Zij werd met een zware CO-intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De onderzoeksrechter plaatste de vrouw onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord. De vrouw heeft intussen bekend dat ze het kind heeft omgebracht maar hoe ze dat precies gedaan heeft, is nog niet duidelijk. Volgens de vrouw heeft ze het kind levend op de barbecue gelegd maar de gerechtsdeskundigen twijfelen daaraan omdat er geen roet in de longen gevonden werd. Dat kan erop wijzen dat het kind al eerder werd vermoord.

De vrouw wou naar eigen zeggen zelfmoord plegen en haar kind meenemen in de dood. Haar Iraanse man had in juni immers de scheiding aangevraagd. Ook was ze niet geslaagd voor haar examens.

Volgens haar advocaat is het niet ondenkbaar dat de vrouw op het moment van de feiten in een abnormale geestestoestand verkeerde. Momenteel zou ze helder zijn maar de vrouw zou wel een psychiatrische voorgeschiedenis hebben. De onderzoeksrechter heeft ook een psychiatrisch deskundige aangesteld maar diens verslag is nog niet klaar.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees