Dieven blijven voetbalkantine maar plunderen en deze keer troffen ze zelfs de allerkleinsten

Voorzitter Francis Renders: “Het is niet de eerste keer dat ze onze tv stelen.” Foto: ssj

Sint-Pieters-Leeuw / Ruisbroek -

Voor de zoveelste keer zijn inbrekers binnengedrongen in de kantine van FC Negenmanneke. Deze keer stalen ze een televisietoestel, wafels, drank en truitjes. “We worden er moedeloos vindt”, klinkt het bij het clubbestuur.

De kantine van voetbalclub FC Negenmanneke heeft tijdens de nacht van woensdag op donderdag andermaal ongewenst bezoek gekregen. “De inbraak werd 's morgens door onze klusjesman opgemerkt”, zegt voorzitter Francis Renders. “De daders zijn erin geslaagd om via de deur rechts van het gebouw binnen te dringen. Ze hebben toch wel een aantal zaken kunnen buitmaken. Onder meer verschillende van onze nieuwe truitjes van de jeugd. Veel kunnen die dieven daar toch niet mee aanvangen? Ook een paar bakken bier, wat paletten frisdrank en enkele flessen wijn bleken verdwenen. Ons televisietoestel hebben ze ook gestolen. Het is niet de eerste keer dat we ons tv-toestel weg is. Ook een vijftien à twintig dozen wafels zijn gestolen. Met zo veel buit vermoed ik dat de daders een voertuig hebben gebruikt.”

Gisterenvoormiddag waren verschillende leden van de club al bezig met de opkuis. “Er lag onder meer heel wat glas op de grond, en de vuilnisbakken waren ook uitgekieperd. De daders waren waarschijnlijk gefrustreerd dat er hier niet meer te rapen viel”, zegt Francis. “Ze hebben zich ook nog toegang verschaft tot de kleedkamers, maar daar is al helemaal niets te stelen. Toch hebben ze er onder meer de houten deur van de ruimte met onze waterinstallatie vernield.”

Drie nachten op rij

Het clubbestuur kan na deze nieuwe inbraak de tel haast niet meer bijhouden. “Enkele weken geleden hebben ze drie nachten op rij ingebroken. De gemeentediensten hadden toen maar net de tijd om de deur tijdelijk te herstellen, of ze werd opnieuw opengebroken”, sakkert secretaris Nadine Renders. “Op onze drie jaar tijd zitten we al aan onze elfde of twaalfde inbraak. Dat de kantine hier vrij afgelegen ligt, zal daar wel mee te maken hebben. Aan de ingang van de parking staan nochtans camera's. Bij een vorige inbraak vroeg ik de politie al of die beelden niet konden opgevraagd worden. Maar omdat het om ANPR-camera's gaat, mag dat blijkbaar niet. Na de vorige inbraak hebben we dan maar zelf in de kantine een camera opgehangen. Hopelijk maken die ons iets wijzer. We worden er echt moedeloos van. We doen hier een sociaal werk door de jongeren van straat te houden, en zetten ons vrijwillig in. En dan krijg je dit elke keer op je bord.”

Extra maatregel

Intussen worden er nog extra veiligheidsmaatregel gepland. “De enige zijdeur die nog gemakkelijk open te breken is, zal worden vervangen door de gemeente. Als club gaan we ook nog een spot plaatsen buiten, met een detectiesysteem waardoor ook binnen de verlichting opspringt”, zegt Francis. “Het is jammer dat je daar als club geld in moet steken, terwijl we het al niet breed hebben.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees