Vrachtwagen rijdt in op schoolbus: begeleidster gewond

De cabine van de vrachtwagen is vernield, de schade aan de bus bleef beperkter. Foto: wjn

Ninove / Meerbeke -

Een vrachtwagen van Colruyt die op weg was naar het depot van de supermarktketen in Halle is donderdagochtend op de Halsesteenweg in Meerbeke achteraan ingereden op de schoolbus van basisschool De Wonderwijzer in Meerbeke. Op die bus zat naast de chauffeur en de begeleidster gelukkig slechts één leerling. Enkel de begeleidster raakte gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 8 uur in de richting van Halle. “Ik was langs de kant van de baan gestopt om een van onze leerlingen op te pikken aan zijn huis. Ik stond net stil, plots volgde een harde klap”, zegt de chauffeur van de schoolbus. “Het was serieus schrikken, we hebben geluk dat niemand ernstig gewond is geraakt. Onze begeleidster werd wel naar het ziekenhuis gebracht uit voorzorg, zij had haar hoofd gestoten”, zegt de buschauffeur.

De achterruit van de bus is aan diggelen en ook de linker achterzijde liep flink wat schade op. Dat de klap hard was, is vooral te zien aan de vernielde passagierszijde van de cabine van de vrachtwagen. Als bij wonder kwam de chauffeur zonder kleerscheuren weg. “Een voertuig voor me week hard uit naar links om de bus voorbij te gaan, ik kon niet meer op tijd stoppen. Ik heb nog geprobeerd me weg te slaan, maar helaas. De bestuurder van dat voertuig is spijtig genoeg gewoon voortgereden.”

De Halsesteenweg werd deels afgesloten. De bus kon nog verder rijden, de vrachtwagen moest getakeld worden. Rond 10.30 uur was de baan opnieuw volledig vrij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio