Eerste carnavalsprins van allochtone afkomst geschorst wegens… racisme

Eerste carnavalsprins van allochtone afkomst geschorst wegens… racisme

Prins Raf is ziedend over de schorsing: “Die zogenaamde racistische uitlatingen zijn volledig verzonnen.” Foto: lds

Aalst / Lede -

Voetbalverbond MTSA (Minitornooi Stad Aalst) heeft in beroep twee spelers geschorst van voetbalploeg AZ77, onder wie de huidige Aalsterse carnavalsprins Raf Sidorski. Die neemt de veroordeling niet: “Pure maffiapraktijk om mijn naam door het slijk te halen”, reageert hij.

De beroepscommissie van het recreatief voetbalverbond MTSA bevestigde - en verzwaarde - de eerder uitgesproken sanctie tegen spelers Raf Sidorski en zijn ploegmaat Björn Barrez. Raf wordt geschorst voor negen wedstrijden en Björn wordt met ingang van deze maand volledig geschrapt van de bondslijst. De uitspraak is een gevolg van een incident tijdens een bekerwedstrijd in Lede waar AZ77 speelde tegen de ploeg Melckenbeek. Een technische discussie tussen enkele spelers en de scheidsrechter ontaardde. De betrokken scheidsrechter — een man van vreemde origine — zou het woord ‘makak’ gehoord hebben en floot de wedstrijd meteen af.

“Van de pot gerukt”

“Het verslag van de scheidsrechter is volledig van de pot gerukt”, reageert prins Raf. “De zogenaamde racistische uitlatingen zijn verzonnen. Twintig mensen kunnen dat getuigen. De scheidsrechter die de match heeft afgefloten trok zijn truitje uit en zocht de confrontatie op met andere spelers van onze ploeg. Het MTSA-bestuur, dat aanwezig was op de match, zegt niets te hebben gezien en gelooft die ene enkele klachtbezorger. Pure waanzin. Ik ben de eerste Aalsterse carnavalsprins van allochtone afkomst en waarom zou ik dan racistisch zijn?”

Gerechtelijke klacht

“Vroeger kon je als speler voor sportieve zaken nog een klacht neerleggen bij de officiële voetbalbond maar sedert de lokale bonden onafhankelijk zijn, kan dat niet meer. De mensen die de eerste sanctie uitspraken en deze die dat in de beroepscommissie deden, zijn nagenoeg dezelfde. Het is een kliekje dat graag anderen bekritiseert. Onze naam wordt door het slijk gehaald terwijl wij gewoon onze voetbalhobby willen uitoefenen. We overwegen een gerechtelijke klacht tegen de man die ons valselijk beschuldigt van racisme en gaan ook het Aalsters stadsbestuur op de hoogte brengen van deze wantoestanden.”

Voetballer Björn Barrez verzekert onze redactie op zijn beurt dat hij geen enkele racistische uitlating heeft gedaan en zegt mee te zullen gaan in een gerechtelijke procedure.

Peter Verbeiren, voorzitter van MTSA en verantwoordelijke van de beroepscommissie kon donderdag niet reageren op de uitlatingen van de geschorste spelers, maar beloofde dat vrijdag te doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees