Hier krijgen Blue-bikers hun factuur terugbetaald op een originele manier

Hier krijgen Blue-bikers hun factuur terugbetaald op een originele manier

Burgemeester Vermeulen is tevreden met het initiatief rond de Blue-bikes. Foto: jdv

Deinze -

Alle Deinzenaars, en na de fusie ook de Nevelenaars, die buiten de stad gebruikmaken van een Blue-bike zullen voortaan hun factuur terugbetaald krijgen als gratis tickets voor het openbaar vervoer. Dat is een primeur voor ons land.

Fietsers die de Blue-bike in Gent of andere steden gebruiken, krijgen hun abonnement voortaan terugbetaald onder de vorm van tickets voor De Lijn of NMBS. Dat maakte Koen Van De Putte, CEO van Olympus Mobility die de Smart City app ontwikkelde, donderdag bekend.

“Sinds 1 mei 2017 kunnen Deinzenaars in andere steden niet meer kosteloos de Blue-bike gebruiken. Blue-Mobility, het bedrijf achter de Blue-bikes past het lokaal tarief toe voor elke Blue-bike-verplaatsing”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Op vraag van een aantal raadsleden is de stad samen met Blue-Mobility op zoek gegaan naar een oplossing. De firma heeft een Smart City Deinze app ontwikkeld om duurzame verplaatsingen van Deinzenaars toch blijvend te belonen. De meer dan duizend Deinzenaars die Blue-bike-lid zijn en in een andere stad die fiets gebruiken, zien hun ritten voortaan terugbetaald in de vorm van een soort mobiliteitskrediet. Dit krediet verschijnt in de app en kan gebruikt worden voor trein-, tram-, metro- en busritten, voor het parkeren aan de treinstations en voor Blue-bike-dagpassen. Het beste voorbeeld is dat van een Deinzenaar die twee maal een Blue-bike gebruikt in Gent. Hij betaalt daarvoor 6,30 euro. Dat bedrag wordt opgeslagen in de app en de volgende maand kan hij dan een treinticket aankopen om van Deinze naar Gent te sporen. De app is een primeur voor België.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees