Hevige wind rukt volière los: tientallen parkieten nemen de vleugels

Hugo Scheire bij de omgewaaide volière. Foto: red

Wachtebeke -

Hugo Scheire, uitbater van het Vogelparadijs aan Walderdonk in Wachtebeke, zit met een kater. Na het slechte weer van de afgelopen dagen is de man immers een dertigtal prachtige Port Lincoln parkieten kwijtgeraakt.

“De vogels zaten buiten in hun volière”, vertelt de man. “Tijdens de nacht van zondag op maandag waaide het verschrikkelijk hard. Het was om bang van te worden. In de loop van de nacht werd een van de volières losgerukt. Ze waaide weg en kwam tegen een andere volière terecht. Hieruit ontsnapten een dertigtal Port Lincoln parkieten.”

De Australische parkieten keerden ondertussen deels terug. “Momenteel hebben we er twaalf terug kunnen vangen”, zegt Scheire. “De beesten leven in groep en gelukkig waren niet alle dieren ontsnapt. Een deel van de ontsnapte beesten kwam terug om te eten én om opnieuw bij de groep te zijn. Hopelijk kan ik er nog een aantal recupereren.”

Het financieel verlies voor Scheire loopt meteen vrij hoog op. “Als je rekent dat de vogels zo'n 70 euro per stuk kosten, is de rekensom al snel gemaakt.” De twaalf gerecupereerde vogels zette de uitbater in een binnenkooi om te kunnen herstellen van hun reis. Wie een van de parkieten opmerkt, kan contact opnemen met het Vogelparadijs op telefoonnummer 09-342.99.50.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees