Luc (68) verongelukt terwijl hij hielp in bedrijf van zonen: "Hij was een harde werker en nam amper vakantie"

Luc (68) verongelukt terwijl hij hielp in bedrijf van zonen: "Hij was een harde werker en nam amper vakantie"

Foto: bfr/rr

Diksmuide / Houthulst -

De gemeente Woumen is in rouw na het overlijden van de 68-jarige Luc Vanhooren. De oprichter van Vleeswaren Vanhooren en gewezen voorzitter van voetbalvereniging SV Woumen kwam gisteren om het leven in een zwaar verkeersongeval.

Luc Vanhooren reed gisteren omstreeks 7 uur met een begeleidingswagen voor uitzonderlijk vervoer naar zijn woning in de Woumenweg in Woumen toen het op de Iepersesteenweg vlakbij het kruispunt De Kippe in Merkem helemaal verkeerd ging.

“Ons vader, die nog steeds meehielp in de ondernemingen van mijn broer en ik, had 's nachts een uitzonderlijk transport begeleid naar Dendermonde”, vertelt zijn zoon Lieven.

Volgens het parket viel de bekende Woumenaar in slaap achter het stuur. Met zijn Mercedes knalde hij frontaal op een vrachtwagen die in tegenovergestelde richting reed. Door de zware klap overleed Vanhooren ter plaatse, op enkele kilometers van de plaats waar hij jarenlang werkte en woonde. “Sinds dit jaar rijden we op vraag van mijn pa binnen de firma met Mercedessen. Hij was zo trots op zijn nieuwe wagen. Dat hij waarschijnlijk niet geleden heeft, is een kleine troost”, zegt Lieven die op het ogenblik van het ongeval een andere transport aan het begeleiden was.

Harde werker

Het slachtoffer runde vroeger samen met zijn vrouw een eigen beenhouwerij in Keiem. Daar begonnen ze met het maken van ambachtelijke paté. De beenhouwerij werd echter te klein waardoor Luc en zijn vrouw Rosa verhuisden naar de Woumenweg in Woumen waar ze de zaak verder uitbouwden. Daar worden nu al dertig jaar producten vervaardigd in een atelier. Enkele jaren geleden nam zoon Nico de zaak over van zijn vader. Ondertussen hadden Nico en zijn broer Lieven ook al een transportbedrijfje opgericht. “Vader hielp ons voortdurend, in onze beide bedrijfjes. Hij was een harde werker, altijd in beweging. Veel vakantie nam hij niet.”

Ook binnen voetbalmiddens was Luc Vanhooren een graag geziene figuur. Hij was een tiental jaar voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging SV Woumen. Enkele jaren geleden volgde Lieven hem op, maar hij bleef verbonden aan de club. “Binnen onze familie hebben we een heel hechte band. Niet enkel bij onze bedrijven, maar ook daarbuiten. Ons vader was er altijd voor ons, maar was daarnaast ook een volksmens. We zullen hem geweldig missen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees