Leerlingen Zeppelin verzetten zich tegen uitwijzing klasgenootjes: “Zo jammer dat Eliza er niet meer is”

Leerlingen Zeppelin verzetten zich tegen uitwijzing klasgenootjes: “Zo jammer dat Eliza er niet meer is”

De leerlingen van het derde leerjaar van De Zeppelin, klasgenootjes van Eliza, tekenden hun boosheid van zich af. Foto: gjg

Geraardsbergen -

De Armeense familie Arakelyan verblijft al negen jaar in België maar dreigt nu toch te worden uitgewezen. Het gezin kan wel rekenen op de steun en sympathie van de basisschool Zeppelin van het Sint-Catharinacollege waar de kinderen op school zitten.

“Het was als een donderslag bij heldere hemel toen we hoorden dat het gezin Arakelyan in Geraardsbergen was opgepakt en naar het gesloten asielcentrum van Zulte werd overgebracht in afwachting van hun uitwijzing”, zegt juf Barbra Demedts van de Zeppelinschool.

“Het was een schok, zowel voor de medeleerlingen als voor het lerarenkorps. De familie Arakelyan woont negen jaar in België en is perfect geïntegreerd. Zij verblijven al vele jaren in Geraardsbergen waar hun kinderen Eliza en Abel zijn geboren en school lopen”, vertelt juf Barbra

“De kinderen werden abrupt uit hun veilige omgeving weggeplukt, zonder afscheid te kunnen nemen van hun klasgenoten en hun vriendjes van de kunstacademie. Eliza en Abel dreigen nu duizenden kilometers ver gestuurd te worden naar een ‘thuisland’ dat ze nauwelijks kennen. De ontreddering bij leerkrachten en klasgenoten is groot.”

Eliza zit bij juf Barbra in het derde leerjaar, Abel is nog een kleuter. “Het zijn toffe en lieve kinderen. Eliza is zeer gedreven en doet hard haar best op school. Ze is geliefd in de klas.” Ook mama Marish en papa Harutyun zijn goed gekend in de school. “Ze spreken allebei Nederlands en waren heel betrokken bij de school.”

In het klasje van juf Barbra blijven de medeleerlingen van Eliza wat verweesd achter. “Lisa is een leuk meisje, ik speel graag met haar”, vertelt klasgenootje Lana (8). We kennen elkaar ook van de muziekacademie. En mijn mama is een vriendin van de moeder van Eliza. Het is echt jammer dat Eliza er niet meer is.” Dat menen ook Jasper en Wout, beiden 8. “We zijn goede vrienden en we geloven erin dat Eliza en Abel nog kunnen terugkeren naar onze school.”

Nieuwe procedure

De leerlingen tekende hun frustraties van zich af en enkele leraars trokken met die getekende steunboodschappen naar het asielcentrum. “De ouders waren ons heel dankbaar voor de steun. Ze hopen dat ze in België kunnen blijven.”

De advocaat van het Armeense gezin is intussen een nieuwe procedure gestart om alsnog aan een verblijfsvergunning te geraken.

INFO

Info op de Facebookgroep “Steun de familie Arakelyan”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio