Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden

Foto: BELGA

Acteur Marc Van Eeghem is op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Dat heeft zijn broer Kurt Van Eeghem bevestigd aan onze redactie. Zeven jaar geleden werd bij de acteur kanker vastgesteld. In oktober had hij laten weten dat hij zijn chemotherapie had stopgezet.

LEES OOK. Kurt Van Eeghem na overlijden Marc: “Afscheid van de liefste broer die je je kunt inbeelden”

“Ik zou mijn gezondheid graag weer op orde hebben. Want het is spannend, op dit moment. Ik ben gestopt met chemo, omdat die niet meer aansloeg. Nu probeer ik mijn lichaam zo weerbaar mogelijk te maken om de kanker te overwinnen.” Dat vertelde Marc Van Eeghem midden oktober nog in het Radio 2-programma ‘De Madammen’. Van Eeghem leed aan prostaatkanker. Zijn broer, presentator Kurt Van Eeghem, heeft nu aan onze redactie bevestigd dat de acteur op 57-jarige leeftijd is overleden.

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
‘Amateurs’ Foto: vtm

De bekende Vlaamse acteur maakte de ziekte zelf ook mee met zijn vader, meer dan veertig jaar geleden. “Het was zielig om te zien hoe hij aftakelde”, vertelde hij daarover. “Mijn moeder heeft ons weggehouden van dat ziektebeeld, maar op het einde werden we toch samengeroepen. Dan zie je een verschrompeld wezen liggen dat kapotgaat van de pijn en denk je: Zo wil ik er niet aan gaan. Ik wil waardig sterven. Als het niet meer gaat, geef me dan een spuitje. Maar nu ben ik nog combattief genoeg.”

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
‘Matroesjka’s’ Foto: vtm

Vlaamse rasacteur

Marc Van Eeghem was de voorbije jaren te zien in ontelbare Vlaamse fictiereeksen. Hij begon in 1985 met acteren en had rollen in onder andere ‘Amateurs’, ‘Aspe’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘Windkracht 10’, ‘Kulderzipken’, ‘Katarakt’, ‘De Ronde’ en ‘Het Eiland’. Daarnaast dook hij ook vaak op in Vlaamse films, zoals ‘Safety First’, ‘Het Gezin van Paemel’, ‘Daens’ en ‘Hector’. Eerder dit jaar was hij nog te zien in de Eén-serie ‘Tytgat Chocolat’.

Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
‘Hector’ Foto: MMG

“Het einde, dat schrikt me niet af”, aldus Van Eeghem enkele maanden geleden. “Al zou ik toch nog graag enkele jaren op deze aardbol rondlopen. Ik vind het zo lastig voor bijvoorbeeld mijn kinderen. Het klinkt misschien pretentieus, maar er zijn mensen die me gaan missen.”

LEES OOK. BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Onbegrijpelijk. Zo jong”

Corrigeer

NIEUWS