Nachtmerrie voor jongens: achtervolgd, klemgereden, geslagen en met hoofd over reling snelwegbrug geduwd

Nachtmerrie voor jongens: achtervolgd, klemgereden, geslagen en met hoofd over reling snelwegbrug geduwd

Van links naar rechts: Jelle, zijn mama Nathalie en Dayton. Foto: gsd

Wevelgem -

Een woeste automobilist ging woensdag bijzonder driest tekeer tegen twee schoolkinderen in Wevelgem. Toen Jelle (13) en Dayton (13) met hun fiets een plas wilden ontwijken, kregen ze het aan de stok met de man. “Hij gaf hen vuistslagen, recht tegen hun slaap.”

Een simpel handgebaar van een dertienjarige jongen was woensdagmiddag voldoende om bij een automobilist in de Bieststraat in Wevelgem de stoppen te doen doorslaan. Jelle Lafosse (13) en Dayton Beheydt (13) waren omstreeks 12.45 uur van het VTI in Gullegem met de fiets op weg naar huis toen ze het aan de stok kregen met de man.

“Op de weg lag een grote plas en die wilden ze ontwijken”, vertelt Nathalie Vanvossem, de mama van Jelle. “Ze fietsten daarom eventjes in het midden van de straat. Maar net op dat moment vertrok een bestelwagen die aan de overkant stil stond.”

Dayton stak zijn had in de lucht omdat hij het niet begreep dat die bestuurder net op dat moment vertrok en zo een gevaarlijk situatie creëerde. Maar het handgebaar was niet naar de zin van de man achter het stuur. Hij maakte rechtsomkeer, zette de achtervolging in en riep de jongens iets toe uit het raam.

Vuistslagen

“Aan de brug over de R8 reed hij hen klem”, zegt Nathalie. “Hij stapte uit en richtte zich meteen tot Dayton, die zijn hand had opgestoken.”

“Hij greep me bij mijn kraag en duwde mij met mijn hoofd over de leuning van de brug”, zegt Dayton aangedaan. “De auto's op de snelweg begonnen zelfs te toeteren.”

Maar het ergste voor de tieners moest toen nog komen. Nadat hij Dayton bij de keel had gegrepen, sloeg het heethoofd de jongen. Eerst met de vlakke hand, de tweede keer met de vuist. “Daarna richtte hij zich tot mijn zoon”, aldus Nathalie. “Hij kreeg een rake vuistslag tegen zijn linkerslaap. Volgens de dokter was het duidelijk de bedoeling om de jongen bewusteloos te slaan.”

De agressieveling stapte na de feiten weer in zijn bestelwagen en verdween. De twee jongens maakten zich verbouwereerd uit de voeten.

Klacht ingediend

“Jelle belde mij al huilend op”, zegt Nathalie. “We zijn onmiddellijk met hem naar de huisarts geweest en daarna anderhalf uur bij de politie om een klacht in te dienen en een verklaring af te leggen. Hij moest ook een scan van zijn schedel laten nemen, want de dokter vermoedde dat er meer aan de hand was.” Gelukkig bleef het bij een gekneusde kaak. Nathalie verspreidde een Facebookbericht in de hoop de dader te vinden. De twee jongens konden een duidelijke beschrijving geven en Dayton onthield ook een deel van de nummerplaat.

“Het was een kleine, struise kerel van tussen de twintig en dertig jaar”, zegt Nathalie. “Hij was blank en sprak Frans. Hij had kort, blond haar en droeg een oranje jas van Post NL. Hij reed met een witgrijze bestelwagen. Ik wil hem vinden, want hij moet worden gestraft. Zoiets doe je niet met kinderen. Jelle durft zelfs niet meer met de fiets naar school en neemt nu de bus.”

De politiezone Grensleie neemt de zaak in ieder geval ernstig. “We sporen de verdachte op”, luidt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees