Kerstmarktcomité laat goed hart zien en zamelt geld in voor dakloze muzikant

Zowel de binnenkant als het dak van de woning liep grote schade op. Foto: Sbr

Staden -

De organisatoren van de jaarlijkse kerstmarkt houden een inzamelactie voor muzikant Jurgen Demeyere. Die werd het slachtoffer van een zware brand.

LEES OOK: Vader Jurgen en zijn kinderen moeten ander onderdak zoeken na verwoestende brand

Bij een zware brand in de Kasteelstraat op de Stadenberg liep de woning van muzikant Jurgen Demeyere heel grote schade op. De bewoner kon tijdig zijn huis verlaten, maar het pand is onbewoonbaar verklaard. Demeyere vond inmiddels opvang bij zijn ouders in Hooglede.

Zowel de binnenkant als het dak van de woning liep grote schade op. De brandweer sloeg woensdagavond de verwoeste voorgevel dicht met een houten plank. De veiligheidsdiensten plaatsten dranghekken zodat niemand het huis kan betreden.

Geen fijne periode

De organisatoren van de jaarlijkse kerstmarkt die dit weekend plaatsvindt in het centrum van Staden, tonen hun warm hart en houden nu een inzamelactie ten voordele van hun dorpsgenoot.

“Ik ken Jurgen eigenlijk niet persoonlijk”, zegt organisator Chris Verhaeghe. “Ik weet alleen dat hij muziek speelt in een groepje. Wij willen echter iets doen voor hem in deze kerstperiode”,

“Dezer dagen komen mensen samen om feest te vieren. Voor Jurgen zal dit niet echt een fijne periode zijn. Daarom moeten we elkaar meer dan ooit moeten helpen. Met een warm gebaar willen we hem een hart onder de riem steken”, aldus Verhaeghe.

Extra gezelligheid

Zaterdagavond zullen aan de verschillende standjes op de Marktplaats in Staden collectebussen staan. Daarin kunnen bezoekers vrijblijvend iets deponeren ten voordele van het slachtoffer.

De Stadense kerstmarkt, die aan zijn vijfde editie toe is, start zaterdag om 17 uur. Veertien verenigingen baten er tot 2 uur ‘s nachts een kraampje uit. Het kerstmarktcomité zorgt voor extra gezelligheid met vuurkorven, kerstverlichting en aangepast muziek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees