Veerle doet akelige ontdekking in haar tuin: "Van wie zijn die voetsporen in de sneeuw?"

Veerle doet akelige ontdekking in haar tuin: "Van wie zijn die voetsporen in de sneeuw?"

De voetsporen lopen door de tuin naar het huis. Foto: jve

Torhout -

Een vrouw uit Torhout trof dinsdagmiddag grote voetstappen aan in haar afgesloten tuin. Die liepen naar de achterkant van haar woning. “Een heel vreemd gevoel te weten dat iemand hier ongevraagd rondliep.”

De vrouw is ongerust door de akelige ontdekking. “De voetsporen van een onbekende lopen van in onze tuin naar de achterzijde van ons huis. Aan de veranda draaien ze en gaan ze weer de tuin uit”, zegt Veerle Devriese. “Het bezorgt me een heel akelig gevoel te weten dat iemand hier ongevraagd is geweest.”

Veerle ontdekte de sporen dinsdagmiddag toen ze thuis kwam van haar werk. Wanneer de onbekende precies naar binnen gluurde, weet ze niet. “Het is natuurlijk dé periode van de woninginbraken”, zegt ze. “Ik vermoed dat het om een dief gaat die op verkenning kwam om later toe te slaan.”

Tussen de omheining en die van de achterbuur trof Veerle ook de afdruk van een kinderschoentje aan. “Geen idee wat ik daar moet uit opmaken”, zegt ze. “De voetsporen in de tuin zijn duidelijk van een man, want het gaat om zeer grote afdrukken. Volgens mij had hij ook een hond bij, want ook daar vond ik sporen van terug. Ik woon in een wijk en mijn tuin is afgesloten, maar in principe kan iedereen van de ene tuin naar de andere tuin stappen.”

Buren gewaarschuwd

Veerle deed geen aangifte bij de politie van haar opmerkelijke ontdekking. Wel verwijst ze naar een gelijkaardig geval een half jaar geleden. “Toen was mijn tuin heel erg drassig door de regen en zag ik ook duidelijk enkele grote voetafdrukken. En ik vond een hondendrol. Beide feiten lijken heel hard op elkaar.” Veerle hoopt dat alle buren hun ogen en oren open houden. “Het kan maar een waarschuwing zijn dat ze hun woning goed op slot doen en een bewoonde indruk geven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees