VOLLEYBALCHALLENGE CUP (V)1/16de FINALES (heen)CK PONTA DELGADA - HERMES OOSTENDE 1-3 - Lieven Louagie en co. beleven dolle feestnacht op de Azoren

“Lise De Valkeneer was echt super”

“Lise De Valkeneer was echt super”

De Hermes-speelsters waren door het dolle heen na hun Europese zege. Op de achtergrond vieren de groen-gele fans. Foto: ingezonden foto

Oostende -

Hermes Oostende won woensdagavond zijn heenmatch in de 1/16de finales van de Challenge Cup voor vrouwen met 1-3 van Ponta Delgada op de Azoren. “Sofie Van Acker, twee seizoenen geleden nog in divisie actief, maakte een sterk Europees debuut. Ze had bij ons de beste opslagreeks”, stelt sportief manager Lieven Louagie.

“We begonnen eerder zwak aan de partij en lieten in de eerste zes rotaties drie opslagmissers optekenen. Ook de receptie liep voor geen meter en Bruna Lepesteur was niet af te stoppen. Nina Coolman bracht ons via een score en een ace weer bijna langszij (17-16). Bij 22-19 maakte de 17-jarige Delphine De Winne haar Europese debuut. Via een ace van Lise De Valkeneer en een penaltybal van Sofie Van Acker wonnen we de set.”

“Via sterke opslagen, een onstopbare Lepesteur en de Spaanse setter Yoraxi Melean, die veelvuldig haar midden opzocht, werd het 1-1. De sterk aanvallende Portugezen hadden ons volledig overpowered. Set drie begon met wat trammelant omdat de coach van de thuisploeg een opstellingsbriefje verkeerd had ingevuld. Dit bleef raar genoeg zonder gevolgen. Hermes kreeg drie discussieerbare beslissingen van de arbiters tegen en het stond snel 8-2. Onder leiding van De Valkeneer - woensdag echt super - werd het 12-12. De positiewissel tussen Coolman en De Valkeneer rendeerde ongelooflijk goed. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, maar de ingevallen Crispyn zorgde met een ace voor 23-25.”

“Met opnieuw een sterke opslagreeks acete Van Acker naar 4-12 nadat ze eerst een monsterblok plaatste op Moreira de Souza. Nadat Lise De Valkeneer voor de 15-8 zorgde, kwam setter Yoraxi Melean aan de opslag. Zij vond de Hermes-receptie in gebreke en Ponta Delgada naderde. Het bleef spannend, maar de ingevallen Evi Van Der Sichel zorgde voor het delirium door de 23-25 en matchwinst op het bord te zetten.”

Asterix

Louagie beleefde met staf, speelsters en supporters een dolle feestnacht op Portugese bodem. “Hopelijk kunnen we zaterdag thuis tegen Asterix Beveren in de halve finales van de beker van België een nieuw feestje bouwen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio